Contest : I LOVE MY FRIENDS !!

 Assalamualaikum !~


blog
NAK JOIN "KLIK BANNER"


 Untuk memenuhi syarat contest ini, ikaa tempek gambar kenangan kami BFF

 blog
amacam sweet x.


Kawan, apa yang korang faham tentang "kawan". Mungkin ada yang berkata kawan bisa sahabat, dan ada juga mengatakan kawan itu kadang kala menjadi lawan. Siapakah kawan anda, adakah anda juga layak digelar sahabat ataupun hanya sekadar kawan.

Menurut pakar motivasi Dr. H.M Tuah : "kawan adalah orang yang berlari sepantas-pantas tatkala kita memerlukan dia, tapi sahabat akan setia bersama kita dalam semua keadaan sama ada susah mahupun senang".

Ya benar. Itu menurut Dr H.M Tuah, tapi pada ikaa sebelum kita mahu kan seorang sahabat, jadikan diri kita sahabat di mata sahabat kita, kerna persahabatan itu bermula dari hati yang ikhlas dan menimbulkan rasa kesenangan untuk didampingi bakal sahabat kita. 

Inilah sahabat ikaa. Persahabatan yang terjalin antara kami sejak dibangku sekolah lagi, iaitu dari tahun 2004 hingga ke hari ini dan mungkin selamanya. Bermula hanya sekadar classmate, lalu menjadi teman berbual dan terus menjadi sahabat menuntut ilmu, itulah Diana dan Mazlifah. Kami menjadi classmate dari tingkatan 2 hingga tingkatan 5, dan terus menjadi classmate iaitu Diana semasa ditingkatan 6. Dan hari ini, kami still lagi bersama di Universiti walaupun berbeza bidang tapi merupakan classmate dan mempunyai minat yang sama dalam kelab iaitu kembara.


Kenapa anda suka berkawan dengan mereka :


Bukan sekadar suka, tapi tersangat-sangat suka, kerna persahabatan yang terjalin terlalu lama itu membuatkan kami bukan lagi kawan, tapi sudah seperti saudara sendiri. Setiap perkara akan dikongsikan bersama, bila masing-masing ada cuti pasti setkan masa untuk keluar bersama. So di sini ikaa ingin katakan yang ikaa sayang sangat-sangat pada sahabat ikaa ini, kerna bukan mudah untuk kita jalinkan hubungan persahabatan, tersalah kata boleh menimbulkan pergaduhan, masam muka, tapi dorang kami sikit pun xpernah gaduh walaupun kadang-kadang cakap xpernah berlapit, tapi oleh sebab masing-masing dh kenal so yang kasar jadi lembut.

Ok akhir kata terima kasih cik penganjur kerna menganjurkan contest yang tersangat2 best ini, :-


anda di tag

Umi
Linie5 Komentar untuk "Contest : I LOVE MY FRIENDS !!"

wah,,nice!!

dr segmen yg sme. jemput singgah yep.

http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/04/contest-i-love-my-friends.html

oloololooo~ cuwit nyewwwwww~ (dull)

http://pelangibahagia.blogspot.com/2012/04/contest-i-love-my-friends.html

hye dr blog yg sme..jmput dtg polo me k.. ;) kwn itu indah kan... ;)

good luck awak...

http://keilawrites.blogspot.com/2012/05/contest-i-love-my-friends.html

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info