Cabaran Seo Blog 3 dalam 1 Happy New year 2013

Assalamualaikum

Happy new year kepada semua blogger dan yang sudi berkunjung ke blog ini. Cabaran seo blog 3 dalam 1 happy new year 2013 merupakan hot keyword yang dipegang kuat oleh semua peserta cabaran seo ini. Actually, tak tahu cabaran seo yang ke berapa ikaa join, menang kalah adat pertandingan, yang paling penting, kita jangan pernah putus asa untuk mencuba dan menguji kekuatan seo blog kita nie.


rahsia blog mesra seo


Apa itu cabaran seo

Seo merupakan singkatan bagi search engine optimization. Manakala cabaran seo pulak adalah penilaian blog atau website korang yang berada di halaman pertama dan kedudukan yang paling atas. Tak faham, cuba scroll bawah nie tengok. 


blog mesra seo


Hah kalau korang tengok keyword "pasang meta tag" tue, blog ikaa berada pada kedudukan keempat di halaman pertama, yang kedudukan teratas adalah dari blog "Just My Blog". So ini bermakna blognya mungkin lebih mesra seo atau penggunaan keywordnya yang berkesan. Namun untuk kali ini, blog 3 dalam 1 telah menganjurkan sebuah contest yang diberi nama " cabaran seo blog 3 dalam happy new year 2013" dengan mengulas apa saja yang berkaitan dengan keyword tersebut

Happy new year 2013, apa yang ikaa tahu, dalam masa 7 hari dalam tahun 2013 nie, kita telah pun dihangatkan dengan AJL27 serta permohonan rebat RM200. So apa yang boleh ikaa katakan di awal tahun baru 2013 ini, semuanya masih dalam permulaan cerita. Dan pada malam ini pula, ikaa baru saja menonton mad market di tv9 yang dihos-kan oleh Hanis Zalikha dan jemputan khas Maria Elena blogger retis kita tue. Actually sebelum nie xpernah tahu pun.

Cabaran seo ini tidak semestinya blog yang punya pagerank 2 keatas dan alexa bawah ratus adalah comfirm juara seo. Tetapi ia terletak pada penulisan dan daya penarik terhadap pengulasan serta bijak dalam bermain keyword. So xperlu takut kalau korang hanya mengunakan blogspot.com sedang peserta lain berdomain sendiri. Tetapi jangan terkejut kalau korang yang menang. RM100 yang pertaruhkan dalam cabaran seo ini.

Nak tahu apa syarat penyertaannya?
  1. Like page MingHuiRaingerzAwesomeCollections
  2. Follow  Blog 3 Dalam 1
  3. Entry menggunakan keyword "cabaran seo blog 3 dalam 1 happy new year 2013"
  4. Tinggalkan link entry cabaran seo dalam kotak komen.
  5. Hanya 30 peserta dikehendaki
Ok, mari adik, abang, kakak, macik, pakcik, nenak, tokwan, dan semua rakyat yang ada blog, boleh sertai cabaran seo ini.
Psttttttttt.... contest ini dianjurkan oleh cabaran seo blog 3 dalam 1 happy new year 2013. Selamat mencuba, RM100 menanti anda.
 
9 Komentar untuk "Cabaran Seo Blog 3 dalam 1 Happy New year 2013"

@MK Kimiwahhh laju je komen erkk..hihi

inilah perkara plg susah nk buat.. mesti tahu selok belok SEO...

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

adesss sy dh xping pun entry nie rasa mcm xkn menang jee

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info