Cara bijak ping kan entry blog anda

Assalamualaikum!~

Korang pasti inginkan blog korang mendapat tempat dihati mereka bukan. Tapi sebelum itu, korang harus mempelajari sedikit sebanyak Cara tarik pengunjung ke blog kita . Dengan asas, yang korang perolehi itu tadi dapat meningkatkan pageview anda dari minggu ke minggu dan mungkin juga hari ke hari. Sapa yang xnak blog kita ramai pelawat, sehari 1+++ PV. 

Untuk itu, ikaa nak perkenalkan korang, tempat yang patut untuk korang ping kan segala entry yang siap sedia untuk tatapan umum. Bagi yang dah otai blogger, xperlu la kot tips nie, tapi yang masih newbie boleh gunakan untuk panduan berblogging anda.



1. Ping di busuk.org .

Cara popularkan entry blog anda

Busuk.org ini menyediakan kemudahan untuk anda ping kan segala entry blog anda, dan akan cepat terindeks di enjin carian. Cara menggunakannya cukup mudah iaitu log in menggunakan facebook atau twitter sahaja, kemudian klik pada submit artikel anda dan pastekan link entry dan tekan submit. Sudah siap untuk siarkan di halaman hompage busuk.org mengikut kategori yang disediakan pihak owner.


2. Ping di blogr.my

Cara popularkan entry blog anda

Mungkin ada yang masih belum tahu kewujudan blogr.com. Oleh itu mari ikaa perkenalan laman ini untuk korang. Laman blogr.my juga sama saja penggunaannya seperti busuk.org masih lagi memerlukan log in facebook dan twitter. Kemudian klik pada ping dan pastekan link entry anda dan ikut segala step yang diminta. Namun, entry yang ingin di ping hanya 15minit sekali.


31 Komentar untuk "Cara bijak ping kan entry blog anda"

welcome, moga berguna kdp korang :)

blogr.my baru tau..besanye selalu ping kat busuk..memang tinggi trafik.kalo ade entri yg dipilih selalunye akan dapat smpai 2k pv.

@Nick Nashram hah cuba try dkt blogr.my lgi tinggi trafik :)

nak cubalah guna blogr.my,mana tau traffic melonjak2..hehe

yeye..mmg trafik dia tinggi, jom ping xrugi apa2 pn :)

satu lagi, ping kat apesal..tapi macam leceh la kat apesal tu tapi gua buat macam problem je.huhu

apesal tue, ikaa xska sgt sbb remeh sgt. kna buh widget la..pasword laa..yg nie mudah dan ringkas :0

owh, terima kasih utk info ni :)

thanks.. memang selalu guna cua2 ping tu.. mmudah...

Owh thks. Otai pun tk buat lg ni, cmne? Nnti CiM try, kihkihkih

da try dua2...ad improvement utk pageview :)

@Arif Albaganiwahhh yeke, bguslah cmtue..nnt dh femes jgn lupa ikaa lak erkk :)

mintak tlg buat entri cara2 nak sign up ping busuk boleh x ? pleasee..sebab saya xtawu la nak sign up.. :)

setuju sangat dengan entri ni :)

@Cik Fielaa sign up ping busuk sama ada guna fb or tweeter je laa..cuba klik submit tue hah..nnt dia tunjuk jln sterusnya :)

saya ping kt blogobo je...kena try busuk.org plak org ckp bagus...

@Azham Vsvcaha kalau boleh awk ping semua tmpat lg bgus. tue pn lau ada msa laa :0 mcm ikaa xdak msa so guna busuk gan blogr.my je la

@lepakk.comtq nanti share2 kan erk..tmabah2 yg seo tue,, mmg nk sgt blja :)

info bagus untuk new blogger mcm alyn..hihi..btw, alyn follow sini..:)

Terima kasih sudi share info pasal upkan trafik..moga ika dimurahkan rezeki selalu=)

http://sihatmacamyaya.blogspot.com/2013/02/harga-shaklee-omega-guard-yang-paling.html

Oooo..kini baru ku tahu.. hehehe.. thanks yer info yg sangat berguna :)

Artikel dan informasi yang bagus untuk diguna pakai. Terima kasih di atas info yang diberikan.

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info