Daftar blog di enjin carian

Assalamualaikum!~


Bagi mereka yang sememangnya ingin serius dalam berblogging pasti mengharapkan blog korang terindeks di enjin carian bukan. Ikaa xdelah pandai sangat bab seo nie, tapi ikaa selalu jugaklah cari info dan belajar macam mana nak jadikan blog kita untuk maju ke hadapan. 

Sebelum itu, korang perlulah mempunyai minat yang mendalam dalam berblogging, xkisahlah partime ke atau fulltime lagi bagus macam abang Ben Ashaari. Kalau setakat hangat-hangat taik ayam jew, memang xsampai ke mana lah jawapnya ye x.

Untuk permulaannya menjadi blogger, kita harus tahu cara tarik pengunjung ke blog kita, tapi korang kenalah blogger yang mesra pengunjung sebelum nak blogger lain mesra dengan blog korang. Pendekkan cerita, mari ikaa coretkan cara untuk korang daftar blog di enjin carian seperti google, yahoo. dan bing atau di mana-mana direktori search enjin.


Cara daftar blog di enjin carian :



2. Daftar yahoo webmaster


3. Daftar bing webmaster


4.  Post URL di freewebsubmissions


Setakat ini saja, tips kita untuk kali nie, selamat mencuba.

Mari pelajari cara Tingkat pageview anda  !
20 Komentar untuk "Daftar blog di enjin carian"

perghh terbaek :)

menghilang nampak, 2,3 hari ni :)

thank youuuuuuuu for this useful information :)

pengetahuan awak dalam blog ni pun dikira dasyat juga ye..

@boni kacakerkkk dasyat?? knp lak?

Sy mmg minat gler berblogging nie, tp cuma blum smpai masa nk pakai domain sndr :)

betul tu,,ping blog dekat search engine akan cepat entri kite di index oleh google..satu lagi dengan tinggal komen di blog yg ade plugin comluv..besanye wordpress bnyak guna..

tq for information..
i follow u..
follow me back

trimas atas tunjuk ajar. menarik skali

oo ye ke..akk org baru dlm dunia blogging ni..t ksh la info yg bguna ni..akk akn cuba..

nice info! thanks for sharing!

wah tips terbaik ni :) trima kasih share din baru tau hihi :D

terima kasih atas informasi yg sangat berguna terbaikk..http://milkygkeningau.blogspot.com/

menarik. thank you for the information.

thanks untk information yg berguna ni . do follow my blog too pelangiain.blogspot.com

terbaik... akak nak cuba... tq sama-sama kita tingkatkan persahabatan dan jgn lupa layari blog akak juga http://aninaranna72.blogspot.com/2013/12/aku-lah-sang-pecinta.html

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info