Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy ?

Eh... Ehh...contest baru laaa...

Actually nie contest seo kedua yang aku join untuk tahun ini, yang mana contest ini amat sesuai untuk para blogger baru Malaysia yang mahu mengetahui tentang trick atau selok belok dunia blogger yang menjadi perhatian Encik Google, penting jugak untuk BloggerShop.

Apa itu seo?

Seo merupakan singkatan bagi search engine optimization, yang mana kalau korang lihat contoh yang aku printscreen dari entry pasang meta tag mesra seo,

Contest SEO Eridy


Yang mana untuk entry dari www.bakul2011.com berada pada kedudukan ke-4 dihalaman pertama, dengan kata mudah, jika blog korang sememangnya sangat mesra seo tidak hairan kalau entry korang terindeks di kedudukan pertama di halaman pertama seperti blog Just my blog macam dalam gambar tu. So apa lagi jom join contest seo Eridy ini untuk korang ketahui apa itu seo yang aku maksudkan itu.

Tujuan contest seo ini adalah untuk penjenamaan sesebuah blog, oleh sebab itu, aku menyesyorkan kepada blogger-blogger baru yang sedang berjinak-jinak untuk menjadi blogger yang berjaya, boleylah cuba mendekati seo ini dengan lebih mendalam. 

Tapi bagi aku, tak semua blogger terkenal itu pandai seo, seo ini hanyalah sekadar pengetahuan umum dalam mendalami bidang website terutama mereka yang mempunyai onlineshop atau minat dalam seo.

Untuk membina branding atau memperkenalkan blog korang di mata pengunjung, contest SEO Eridy ini dapat memberi backlink yang berkualiti kepada domain baru korang

" Contest Seo Eridy dianjurkan oleh eridy.com "

6 Komentar untuk "Contest SEO Eridy"

moga berjaya,, masih mencari jawapan utk diri sendri meletakkan blog dalam contest sebegini

dah join..biarpun tak reti sgt pasal seo ne..

ahahaha..sekadar mengetahui teknik seo saya sendiri

Salam..semoga berjaya ya ikaa..
Rindula masuk bakul ni :P
- Shah Perodua

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info