Dapatkan backlink melalui komen

Assalamualaikum!~

Post ikaa kali nie, nak menjelaskan kepada blogger di luar sana yang masih tidak tahu bagaimana cara untuk menjadi pengomen, lalu sedikit sebanyak mendatangkan traffik ke blog sendiri. Tips ini sangat berguna bagi mereka yang gemar mengomen blogger otai, so dalam masa yang sama reader blog tersebut akan masuk ke blog korang itulah yang di panggil link balik atau backlink.

Tapi sebelum tue, cuba korang tengok sesetengah blog yang berinfo nie kebanyakkan mereka akan memasang commentluv di kotak komen macam blog HasrulHassan nie. So korang xperlu ikut tips bawah nie pun xpe dah. Tapi kalau blog mereka xda widget tersebut, korang sendirilah yang perlu buatkan, jangan setakat komen sambil membuta tuli saja ye .

Cuba korang bezakan cara komen dibawah ini.

Dapatkan backlink melalui komen

Mejoriti blogger suka meninggal komen menggunakan profil macam yang ditunjuki anak panah tersebut kan. Bila anda gunakan profil tersebut, backlink yang anda dapat akan terus ke profil blog atau profil google+1 bukan ke homapage blog anda. So bila pelawat klik nama tersebut, dan bukannya masuk ke page blog, pelawat tue pasti akan tinggalkan profil page anda dan mungkin ke blog lain. contohnya seperti gambar di bawah.

Dapatkan backlink melalui komen
bila klik terus ke
|
|
|
V
Dapatkan backlink melalui komen

So untuk itu, ikaa cadangkan anda untuk menggunakan komen URL/NAME untuk meninggalkan komen di mana-mana blog yang ada URL/NAME tersebut, tapi sekiranya blog mereka hanya untuk yang ada akaun google saja boleh komen, pastikan profil blog page anda seperti gambar di atas yang link blog, cara buatkannya boleh tengok Tutorial letak link url di profil blog. 

Dapatkan backlink melalui komen dengan cara ini.

Dapatkan backlink melalui komen


21 Komentar untuk "Dapatkan backlink melalui komen"

semoga berguna tuk korang ye :)

ikaa.. saya punya ok tak?? dia pergi ke url saya tak??

Tinggalkan jejak dengan komentar openID membuat rating blok semakin baik

Tips yang hebat sekali..terimakasih..

cara macam ni pun ok juga.. tapi kebanyakan blogger tak letak benda alah tu.. tu yang tak best tu.. huhuhu

@Sayidah Nafisah Ruslan aha betol..xsemua org wat cmtu.. tp ada cara len gak tuk yg xpsang anyone :)

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info