Tingkatkan pageview anda

Assalamualaikum!~


Alhamdulillah, semakin hari semakin menampakkan peningkatan, follower pun semakin bertambah. Kalau dulu ada la jugak ikaa send " saya follow awk ye, nanti follow saya balik". Tapi itu dulu laa, sekarang ikaa lebih pentingkan pageview dan uniques dari follower. Sebab bagi ikaa, bila kita send macam tu, dorang cuma datang follow bukan datang untuk baca blog kita kan. Lepas itu dorang pergi.

Bagaimana nak tingkatkan pageview?

Rajin ping entry
Setelah korang post entry, pastikan korang submit entry di group blogger, ping blog dan dll. Yang paling penting, waktu yang korang ping itu, pastikan waktu orang ramai mengadap laptop. cth : pukul 10-12am, macam bulan puasa nie lepas tarawih ke, hari minggu macam mana. Barulah orang akan kunjung blog korang.

Konspirasi
Ada yang xfaham konspirasi nie apa, cth macam feed ikaa kat atas, berkonspirasi dengan Abg Nasa atau hacker. Dan korang boleh saja konspirasi dgn Abg Ben, Merah, Solehah, Cik Rongoks,  Azmi Khan dan ramai lagilah. 

Entry menarik
Bila korang nak karang entry, pastikan entry korang memang untuk orang baca, bukan untuk korang yg baca cth " kisah pakwe/makwe " orang bukan kenal pun pkwe/makwe korang tapi kalau korang buat pasal korang dengan Aoran Aziz mesti ramai yang baca punya kan. 

Loading blog
Rajin-rajinkanlah diri untuk timbang blog korang. Kalau blog loading slow, siapa yang nak masukkan. Sekali dorang klik homepage korang, punyalah seksa nak buka, terus dorang belahh. So xsempat nak baca entry korang yang box office tue.

Peramah atau Mesra pengunjung
Yang ini penting, kalau reader masuk dan tinggalkan jejak di fibox korang, pastikan korang pun jejak langkah reader tersebut, paling kurang pun cakap je " terima kasih awak singgah blog saya" hah bukan susah kan. Orang yang sombong selalu rugi.

Rasa cukup saja sampai di sini, jam pun dah tunjuk pukul 5.30, jom tunaikan kewajipan dulu baru kita berkunjung ke bazar-bazar berdekatan..opppss jangan lupa mandi dulu ye.

notakakitanganku : Terima kasih sudi baca :)
23 Komentar untuk "Tingkatkan pageview anda"

nice entri..
selamat berpuase..heee~

--> http://syapik.blogspot.com/

ika kalau kisah pakwe/makwe ni mmg kurang sgt la nak komen. hahaha

abg pon tak berapa pandai sgt dlm blogging ni

TQ. love your entry dear..

good tips!slmt menyambt ramadhan ika

namaku diseru lagi..thanks sangat2 kat ikaa sebab banyak taip nama Bro Nasa atau hackers di blog ini. Ini membuatkan Bro Nasa nak kerja kuat lagi bagi membangunkan blog Bro Nasa

fuhh,,terbaik tu..maintain kan tau,,hehe..kita punya uv dah jatuh..mood blogging tunggang langgang suda..kihkih

skrg bolehh cuti sem, byk idea meluak2 nk kuar..tp nnt msuk sem,,abis idea terbang hmmmmm

Wah.. Good Job.. Haa.. Baguih2.. Apa2 pon berusaha lagi noh.. T lama2 ada la hasilnya.. =)

semue sy setuju sgt2.. pling setuju yg bwh skli tu. kdg2 tu mls nk sggh dh blog yg trime komen je.. tp x nk bkunjung..huuu.x best jugk cmtu kn..

aha betul tu, dia nk kita kunjung diaa..tp dia xlak bg maklum balas

ikaa mmg rajin post n ping entry.. stu hari nanti pasti jadik blogger terkenal. post pun sempoi n ringan2 je.. xlah org berbelit2 nk faham. mcm blog wanz la tu. hahakz

@Azwan ZeT hahah wan... nie pun harap cuti sem je, kalau time kuliah, xde masa jugak laa..otak pun kekeringan idea, mana xnye sbuk dgn asgmnt, exam sgala.hmmm.. bulan 9 nie msuk balik kuliah

thanks sharing ..berguna ni :)
salam ramadhan ye

Apa kata ikaa tlg bagi list kat mana nak ping blog...? Maklum la newbie gile ni...

@Fauzi Blues kan merah tu link untuk klik, :) klik yg group blogger tu hah, tempat ping laa

ayu folo sini dari blog cik rongok..jemputlah ke blog ayu ;-)

hi... Apa beza view ngan unique tu...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info