Kenapa entry anda tiada pengomen?

Assalamualaikum!~

Kenapa entry anda tiada pengomen?


Sedihnya, " kenapa entry aku tak ada orang pun yang sudi komen ". Ikaa faham sangat perasaan korang macam mana bila korang penat-penat karang idea, tapi tiada siapa pun yang tinggalkan komen pada entry tersebut. 

Ikaa masa mula-mula berblogging dulu pun, ada jugak rasa terpinggir, kadang-kadang tue rasa jugak patah semangat nak terus bertahan dalam dunia blogging nie. So sebab blog  " ! NUR IKAA ! " masih lagi terindek di enjin carian hari ini, kerna ikaa banyak belajar cara berblogging nie dari NickNashram, HasrulHassan, DenaiHati yang tidak putus-putus menyampai info untuk blogger macam ikaa nie. 

Dan hari ini, sedikit sebanyak setiap kali entry blog ini di publishkan pasti ada saja yang sudi mengomen, walaupun xbanyak yang komen, tapi ikaa merasakan sangat berpuas hati. Mana taknya punyalah idea kita meronta-ronta nak keluar, bila di sharekan ada orang yang sudi membacanya, mulalah senyum sampai ke telinga..hehehe

Kenapa entry anda tiada pengomen :

1. Loading blog terlalu berat ( ini perkara penting! )
2. Terlalu banyak entry berunsur peribadi ( putus cinta, maki hamun )
3. Font tulisan terlalu kecil dan kabur atau berwarna-warni.
4. Adanya word verification.
5. Hanya yang ada akaun google saja boleh komen ( letak anyone )
6. Kurangnya submit entry.
7. Kurang blogwalking ( so kurang rakan tetap ).
8. Malas komen entry orang ( owg pn xnak komen kita )

Cara tarik pengomen ke blog anda :

1. Rajin komen entry rakan blogger lain.
2. Ringankan loading blog ( buang widget yang tidak penting )
3. Buang word verification.
4. Ping blog di busuk.org, blogr.my, facebook, enjin carian.
5. Bertegur sapa dengan blogger lain.
6. Publish entry yang berunsur informasi.

Bila dapat satu komen pun dah rasa seronok sangat, kerna kita tahu entry kita ada jugak yang membacanya walaupun hanya entry biasa. Terima kasih pada mereka yang sudi singgah dan komen blog ikaa. Tanpa korang tiadalah blog Bakul2011.com nie
87 Komentar untuk "Kenapa entry anda tiada pengomen?"

betul..betul..betul...kalo kita xtegur org dlu, jrg ada org tegur kita kan ?

Bagus betul info nie . saya blogger baru :')

Senang ja nk dapat comment... tapi kena la rajin berblogwalking.. ^_^

jadikan nasihat, sye bloggger baru. (hehehe)

memang senang.. tapi kena la rajin kenal org bru owg kenal kita ye x

Salam sejahtera. Saya Awie Omar dari awieomar.blogspot. Baru follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri. Hanya follow blog "Awie Omar" dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :)

salam kenal, saya blogger dari indonesia
senang berkenalan dgn kalian
mampir juga ya diblog ku
www.perjalanansitompel.blogspot.com

trimas atas berkongsi pengalaman..

sebab blog saya tak cantik.. takde bling bling,kaler-kaler. tssk tskk

info yg terbaik...i like^^ heee

dan saya salah seorang pengomen tegar awak :)

wah, nama kite ade dalam entri tu la..hehehe..saya pun belajar dari ikaa jugak ni selain dari otai blogger yg lain..sama2 belajar :)

Thanks ika for info, maklumlah saya ni baru berjinak dalam dunia blogging ni..heheh :)

Teriam kasih sedikit sebanyak info ni bantu kita hebahkan maklumat berguna yang kita ada....tima kasih ye...

@Nick Nashram acecece dan 2 nk tiru ayat orang wekkk

senang je nak join segmen tu.
follow blog saya
dan
komen kat blog saya
"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"

selepas tu baru saya akan terangkan satu persatu acara
game tu. ok.

Salam

Hehe btl2...salam ukhuwah

huhuhu..patot la tkder orang komen sya yer...

dalam banyak2 nie, satu je aku kurang...blogwalking...hahaha...seriously kadang2 rasa malas...tapi malam nie cam rajin sket, dpt laa tambah satu komen kat blog nie :)

@boyzzonne boy nnt owg komen laa..:) meh ikaa p komen k

@Arif Albagani BW tue kira bonus laa, tp yg penting skali rajin ping entry tue..bru owg tahu & singgah bca :)

ika rajinkan submit entry dlm group.ika memang aktif la.bagus2 :)

@Solehah Shamsuddin minggu nie je aktif..minggu dpn dh strt kuliah kn mngadap buku la nmpknya :(

betul. kadang-kadang blog cantik pun susah juga kalau berat. biarlah bersederhana betul tak. thanks ika for the info.

saya followers ikaa yang terbaru...

terima kasih. info yang baik. dulu blog saya banyak komen sekarang dah kurang pulak. nak kena berusaha semula

mohon tunjuk ajar

@EN ILHAM alaa tue namanya traffik normal..sbb tue kdg tinggi kdg surut :)

sangat setuju ..terima kasih beri tips ini.

As salam.
Rasanya senarai ni cukup lengkap utk panduan blogger.

Kadang2, kita update byk sangatpun, blogger lain tak sempat nak komen, jadi mungkin cara kita update blogpun nak kena bijak =)

Terima kasih yer ikaa utk tips ni..best!

SETUJU jugakkkkkkkk....tips yg berguna..

kena tahu jugak, yang baca blog kita nie golongan range umur mana...kadang2 kita post something yg agk high level, sape nak komen, silent reader je laa ramai...

tp kena hargai jugak silent reader nie pun...huhu, jenis entry pun mesti kena entry yang mesra komen..contohnya entry tips2 mcm nie :)

aku pun duk tengah mengasah lg skill2 menaip nie...huhu

saya jarang komen kat blogspot yang tak pasang comment luv atau intense debase, sebab melambatkan untuk nak login gmail

Salam..saya dah komen komen... :-)

** Juga dah buat review untuk Ikaa di Alexa seperti yang telah dijanjikan..review tu still in process..

hai3..saya dah tegur ni..tegur la sy balik ye.. hehehe

hai, saya komen ni... pink kaler gitu b/g awk... huhuhu

Waaa....bestnyerrr blog ni. Penuh warna warni. Puteri suke...Meh la ziarah blog buruk Puteri ni.....

salam,ika nak tanya pndapat,blog akak yang colorful tu tak oklah ye?.hehe

Assalamualaikum....

Terima kasih untuk info ni...

Harap dapat komen tentang blog saya..

Terima kasih ye ika...

nice info..salam perkenalan dari gadis kampung

Salam dari yatibiz.blogspot.com nice info.tq

penting ke org comment? yg penting org baca kan? wahahha

Cer usya blog saya.layak mendapat komen x?heee!

tpulang pd individu, setengah owg myb xska blog dia dikomen, tapi dia nk owg baca entry, agak2 owg baca ke? myb sepintas lalu la kot...

Good to share.. dan satu lagi walau siapa kita pun paling penting berbalaslah komen2 yang ada..itu satu penghargaan bg mereka..

thanks for the info ikaa :D
LIKE this!! ^_________^

thanks infonya, sangat bagus untuk blogger baru seperti KY

Blogger gune handphone mcm aku,,susah skit nk dpt komen/follow kot..hahaha

sharing is caring... thank you... :)

jarang update blog pn jd punca tiada pengomen...hehehe...

waaaah, ikaan!
Pandai dh ada entry2 cenggini.

btw, sume diatas tu betul. sgt2 setuju.

betul... setuju dengan point2 di atas... :D

OK, sy pun nk komen gak...hehe...jom jenguk2 blog sy gak k :-
http://mysweetielovely.blogspot.com

informasi yang bagus....
saya blogger baru..jenguk2 la blog saya ye...

http://zamyus92.blogspot.com/

errr saya masih baru dalam berblogging

Betul sangat tu. Kalau kita malas berziarah ke rumah orang tak kan orang sudi bertandang ke rumah kita. Terbaik Ika.

betul tu ..saya pun kadang2 ada gak fikir nape tade yang nak komen blog saya..ehehe

assalam...syukran ika untuk tips ni..hehe.. for now kena rajin lagi blogwalking komen entry org..hehe

hai bila difikirkan betul juga hye guys jgn lupa ke blog saya www.arinasecretdiary.blogspot.com

betul2..komen i2 penjana semangat..

maybe ade yang silent readers..kite tak tau ehhe


owh.. cam ni erk??okey2.. aku cuba try test...hehe

betoi2 tu cik ika.sy pun cik tieka gak..huhu, okey sy follow blog awk. bnyk info bguna kat sini =)

Slm. Bernas sungghh entri anda. Mohon share blh? Tq.

thanks atas info nya chik ikaa

Ya, sejak saya mula blogwalking dan komen kat blog lain, baru saya nampak ada juga orang komen kat blog saya:)

p'kgsian yg b'guna,Ikaa.3ma ksh...wlupn simple tp sng nk fhm ^__^

nice info utk nubis mcm sy ni...mai la lawat n komen pula

Btl.. Setuju dgn apa yng ditulis..

Jmput singgah blog sy.. :)

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info