Tips tingkatkan follower blog

Assalamualaikum!~



Sebenarnya xsusah pun kalau korang nak follower blog meningkat setiap hari, at least seorang sehari, lama-lama kan dah banyak. Tapi sebelum itu, korang kena tahu 10tips mesra pengunjung nie dulu, kalau pengujung masuk, barulah follower pun naik mendadak.


Tips yang paling mudah

1. Widget follower -
pastikan korang pasang widget follower bukan button follower  ye, dan letak di tempat atas dan mudah orang lihat.

2. Blogwalking 
orang yang rajin jejak kasih kat blog orang lain, paling senang dapat follower tambah-tambah kalau korang singgah blog newbie, pasti blog korang jadi rujukannya.

3. Mesra alam
jadilah blogger yang peramah, baik hati, suka menolong dan elakkan jadi blogger yang sombong, nanti sapa pun xpandang, ada hati nak follower.

4. Gaya penulisan
tolong tulis cara berblog bukan cara bermsg ye, xde singkatan " makan = mkn ". tulisan biar jelas dan mudah difahami.

5. Rajin komen
selalunya orang rajin komen nie, banyak follower, sebab dia kan perihatin terhadap entry orang lain.

6. Pandai ambil hati 
kalau dah singgah shout orang tu, pujilah blog owner tu sikit, janganlah pula guna ayat nie " sy dh follow, plez follow balik ". ada ka owner minta follow?

7. Blog yang kemas 
pastikan blog korang loading baik, kemas, xsemak dengan banyak widget, dan yang penting ada sitemap.

8. Gaya entry 
tolonglah elak dari tulis pasal masalah peribadi, banyakkan entry yang berinfo baru orang nak baca.

9. Gambar owner 
yang nie bonus, selalunya orang yang cantik dan hensem paling banyak orang follow, tapi ikhlas cakap, ikaa xcantik. 

Sekadar perkongsian bersama. Jom dapatkan tips cara tarik pengunjung ke blog kita!
23 Komentar untuk "Tips tingkatkan follower blog"
This comment has been removed by the author. - Hapus

Saya sedang komen blog anda harap anda komen balik blog saya..

Assalam, yang terakhir tu bonus jer... tapi apa2 pun terbaik.. mcm tu erk nak tambah 4llower... hehehe... Salam Ramadhan (^_^)

satu lagi kalo boleh blog jgn bagi ade music..tapi kalo tuan punye blog nak letak jugak xpala..n then ruangan komen tu patut turn off je word verification tu..susah tol nak msk captcha tu..huhu

hah tahu xpe..tapi nk wt cmne dowg jiwang berlagu.. tu yg asal msuk ja dgr lagu..huhu

ayat kat tips ke 6 tu kdg2 menyampah plak... xikhlas follow

biasa la tue.. mula jd blogger mmg tue ayt pling gempak org guna..nnt dh lama, xpakai dh ayat tu

ana? bkn putera ke hehehe

@rAIHan yang mn leh pakai...korg ambik laa..yg xley ikaa minta maaf la ye

pertama kali berkunjung ke blog ini, thanks for the tip. amat bagus untuk saya yang masih baharu.

-iAwani-

info yg baik...blog pon cute jer....mekasih yer

Bagus tips ikaa. Nanti ain pon nak cube lah !

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info