Spam link punca blog diremove

Assalamualaikum

Spam link punca blog diremove

Spam apa pulak yang spam..spam nie hah, dan apa pulak alasan spam dengan blog diremove. Ok kalau dalam group facebook, admin akan pesan,

" korang boleh share entry, but jangan spam, nanti saya akan remove korang "

Kenapa? sebab admin xnak group facebooknya diremove, so jalan mudah removelah orang yang spam tue hah, aishhhh degil betul.

Tapi dalam situasi sekarang, blog korang yang akan diremove gara-gara banyak sangat hah spam dalam kotak komen tue hah. Mungkin korang xnampak lagi spam dalam kotak komen tu macam mana, meh ikaa bagi contoh na

Spam link punca blog diremove

Hah nampak tak? cara buatnya korang kat sini.

Tapi dilarang untuk melakukannya di dalam mana-mana blog ye, hanya untuk pengetahuan je tue. Apa masalahnya spam link dengan remove blog.

Sebenarnya google nie kadang-kadang pening la jugak, banyak sangat spam link dalam komen korang, so apa lagi google, ambik jalan mudah remove jela blog korang. Uwaaaaaahhhh!, kena remove terus cari tutorial.

So nak elakkan dari wujudnya spam link nie, rajin-rajinlah pantau komen tu, kalau ada mana-mana blogger yang masih xfaham tue, terus je delete komen dia.
22 Komentar untuk "Spam link punca blog diremove"

lepas ni guna kotak komen macam aku nya. boleh letak link. hhuhu

akmal oittttttt aq dh try...tp bila pasang xkuar pn hah...xtw nk wt laa

tapi aku selalu gak buat kalau nak promote entry baru aku..memang dikira spam ea link biru tu?

Sejak akhir-akhir ni banyak blog kena..salah satu alternatif..ada domain sendiri..terjamin sikit

@afifudinsohaini elok dh ko buat, blog owg yg masalah...hmmm

mungkin sbb ni kot blog aku kena remove dulu

owh. yang letak link tue ek.. kalau letak url untuk tag xpa kan?

kalau dalam entry tue kita panggil backlink...bkn spam.. nie dalam komen je

This comment has been removed by the author. - Hapus

letak tag nofollow dan nofollow tag kat dalam link tu, rel="noindex, nofollow" sure Google ingore kan link tu.

@ikaa

tapikan susah la skang nie blogger dah nak kurangkan pengguna nya skang nie, sebab tu dorang lantik Panda jadi supervisor, is dah kena del blog affiliate is, so is merajuk tu yg beli webhosting terus tu

uish..agak sangat dan sangat menakutkan lah..

nice share kaka ...
Jangan lupa mampir ke tempat ane yaa ...Thx

kalau comment letak link dikira spam ea

@Ubaidullah Jaafar iyaa... kalau tag link dalam entry xdak masalah..tp dlm komen boleh menyebabkan blog awak akn diblock

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info