Caj Perkhidmatan Telekomunikasi Dijangka Turun

Caj Perkhidmatan Telekomunikasi Dijangka TurunCaj perkhidmatan telekomunikasi dijangka turun. Ini adalah berita gembira buat pengguna telefon bimbit di Malaysia. Hampir seramai 43.7 juta pengguna bakal menikmati caj pengguna yang lebih rendah berbanding sebelumnya.

Ini kerana, kerajaan berusaha mencari formula terbaik bagi membolehkan pengguna mendapatkan kadar terendah itu.

Tambahan, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan bersama 16 pasar raya utama berjaya menurunkan harga 82,00 barangan bermula kemarin. Jadi, jika formula itu berjaya direalisasi dalam masa terdekat, maka ini adalah berita gembira buat semua penggun.

Caj Perkhidmatan Telekomunikasi Dijangka Turun

Caj Perkhidmatan Telekomunikasi Dijangka Turun

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek (gambar kecil) berkata, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah memulakan perbincangan dengan syarikat penyedia perkhidmatan telekomunikasi (Telco) di negara ini bagi mencari kaedah atau formula yang bersesuaian.

Namun jelasnya, kadar baharu yang lebih rendah itu perlulah seimbang dan tidak menjejaskan operasi syarikat berkenaan serta perlu mengambil kira kos yang telah dilaburkan dalam meningkatkan mutu perkhidmatan di seluruh negara.

Sumber - Bernama

1 Komentar untuk "Caj Perkhidmatan Telekomunikasi Dijangka Turun"

entah bile entah agaknye...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info