Berblogging dan meningkatkan kemahiran

Assalamualaikum

Dan salam 1 blogger. Anda suka berblogging, mengapa mesti berblogging, bagaimana nak berblogging ?

Anda bisa saja menyatakan pelbagai soalan, sama ada soalan itu bersifat menyokong ataupun membantah.Dan jawapan ika ;

"Ya, saya suka berblogging, minat serta hobi terhadap blog ".

Soalan : Apa laa sangat yang anda dapat dalam blogging, duit banyak sangat ke ?

Berblogging dan meningkatkan kemahiran


Blogging tak semestinya semata-mata untuk wang, tapi minat yang mendalam dalam berblogging. Kalau orang xdak minat, mereka boleh beri 1001 alasan apa xda bagusnya berblogging. Ada yang cakap, berblogging nie hanya untuk orang yang lulus Bahasa Melayu dalam SPM.

" alaaa, ang boleh laa, BM ang B3, sah-sah ang pandai mengarang, segala rumusan 600 word pun mampu, aku nie takat cukup-cukup makan je "

So, kalau dibuat kajian ke atas semua blogger di Malaysia nie, adakah 100% adalah berkelulusan BM dan BI karangan A1. Mungkin hanya sebilangan sahaja, dan xmungkin 100%.

Bagi pendapat ikaa, berblogging bukan diukur pada pencapaian result peperiksaan, tapi pencapaian daya pemikiran seseorang dalam mengolah sesebuah info menjadi daya tarikan orang lain. Dan apa yang ikaa minat terhadap berblogging nie, sedikit sebanyak ia meningkatkan kemahiran menaip, dan daya pemikiran ikaa akan lebih tajam. 

Kita bukan saja, meningkatkan kemahiran menaip, bahkan kemahiran membaca dan mengolah, juga mengeratkan hubungan sesama blogger dalam dunia blogging nie. Memang ada sesetengah orang akan cakap berblogging mencetus  fitnah dan pemusuhan.

Berblogging dan meningkatkan kemahiran

" Eley macam bagus, tapi tengok ramai blogger yang fitnah orang tue apa, buat blog s*ks laa, tayang sana sini, bagus ke tu?"

Tak dinafikan memang, ada juga blogger yang begitu, tapi jangan melihat sebahagian yang jahat dan semua terkena tempiasnya. Ingat, kita boleh punya minat yang sama, tapi kita xboleh jalankan minat dengan cara yang sama.

Pssttttt jangan lupa tengok aksi comel dan berani Emma Maembong !

Sekian wasalam.
0 Komentar untuk "Berblogging dan meningkatkan kemahiran"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info