Pasang widget instagram dalam blog

Assalamualaikum

Sejak akhir-akhir ini, satu lagi social communication telah dicipta khas bagi pengguna smartphone iaitu Instagram yang menjadi tarikan penggunanya. Rasanya tak perlu nak panjangkan cerita kan, korang sendiri pun tahu kan apa itu instagram.


Pasang widget instagram dalam blog
gambar : Bro Nasa


Cara pemasangan dalam blog 
  • Log In account instagram
  • Dashboard > Layout > Add a Gadget > Html Javascript
  • Copy code di bawah ini

<center><iframe src="http://widget.stagram.com/in/@nurikaa90?s=100&w=2&h=2&b=1&p=5" allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" style="border:none;overflow:hidden;width:230px; height: 227px" ></iframe>
<center><a class="followgrambutton" username="@nurikaa90" rel="232149750" href="http://followgram.me/@nurikaa90">Follow @nurikaa90</a><script type="text/javascript" src="http://external.followgram.me/v1/follow/js/"></script></center></center>

  • Pastekan ke dalam Html javascript anda
  • Warna merah gantikan dengan id_instagram anda

# Kalau rajin jangan lupa follow intagram aku, nanti boleh kita sharing gambar-gambar menarik..
10 Komentar untuk "Pasang widget instagram dalam blog"

wah.. trime kasih sebab share ye cik ikaa..

This comment has been removed by the author. - Hapus

terima kasih yah , sangat bermanfaat . www.guesff.com

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

eh eh..Bro punya Instagram..huhu

nice sharing..
bak kata org..ilmu y ad pnjg2kan..
kalau simpan xkemana..hehe...

salam pekenalan :)
KK follow blog nie

jom join segmne sy :)
http://kkpyacrita.blogspot.com/

mnarik skali..bleh bt entri berkenaan fungsi instagram?
:) sekadar ingin tahu kelebihan fungsi instagram..

Kalau nak upload gambar dari pc ke instagram camne?

@Nieyxzha Hassan instagram khas utuk smartphone je, pc mmg xleh guna. tapi kalau skadar nk komen boleh laa..kalau upload gambar dr pc ke instagram mmg xboleh..

WAH TQ.. SANGAT MEMBANTU.. HHEHE

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info