Malaysia - Terengganu dijangka turun salji minggu depan

Assalamualaikum

Terkelu aku bila terlihat satu keratan akhbar yang menyatakan Terengganu dijangka turun salji minggu depan. Sebelum ini, tersebarnya video yang menayangkan salji turun dikatakan di Indonesia, sama betul atau tidak itu belum pasti lagi.

Tapi terbaru Malaysia pula bakal turun salji minggu hadapan. Menurut jabatan kaji cuaca, ada sebahagian tempat bakal mengalami cuaca sejuk yang paling sejuk iaitu negeri di bahagian Utara Semenanjung Malaysia dikhabarkan bakal mengalami hari paling sejuk pada 25 Januari dan berlanjutan sehingga Tahun Baru Cina dengan mencatat suhu paling rendah 20 darjah celsius. 

malaysia turul salji : www.bakul2011.com

Apa pun jangan terus mempercayai khabar yang belum lagi pasti. Namun tidak hairan jika Mesir negera yang panas boleh dituruni salji sedangkan Malaysia yang beriklim Khatulistiwa, semua yang berlaku ada sebabnya mengapa Allah jadikannya. 

sumber : facebook
8 Komentar untuk "Malaysia - Terengganu dijangka turun salji minggu depan"

blogwalking ja dari FB..nice blog..ada artis lagi~~..1 klik dari saya!

Pasal indonesia tu auta.. zara search kn news online mlalui pacik google.. dan bbrapa blog.

kalau betul Indon yg beriklim khatulistiwa boleh salji.... banyakkan ibadat la lepas nie..

kat indonesia tu tahun lepas punye video..tp semua ni tak mustahil akan terjadi kt malaysia jgk kan...

memang xmustahil, saintis sendiri pun percaya mahatari akan keluar ikut barat, ini kan pulak salji. Itu semua kuasa Allah. kita sebagai hambanya, perbanyakkan ibadat :)

Maaf klau silap..yg dekat surabaya tu bkn salji buatan dlm mall ker..yg sy tau hanye kawasan tanah tinggi jer yg ade tu pon beberapa jam dlm bulan december..mcm kes kt vietnam tu..betul kn klau silap

Kt indon tu bkn auta ker..salji buatan dlm mall kt surabaya kn..klau kt vietnam mmg ade tapi kt kwasan pergunungan tu pon beberapa jam dlm bukan December jer..maaf klau salah

Yang surat khabar tu tipu. Edit. Tajuk real dia. "Lakon pondan duit haram" kalau tak silap. Pastu yang indon tu pula salji dekat dalam mall kat surabaya. Macam snow world genting lah. Heee.

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info