Nuffnang bagi Bufferred Earning sampai mengunung ?

Assalamualaikum

Apa itu Nuffnang ?

Aku rasa Nuffnang pasti semua orang tahu kan? sebab rata-rata blogger sama ada baru mahupun lama, pasti bertempek iklan nuffnang di blognya termasuklah aku. Tapi untuk sesiapa yang masih lagi belum tahu cara mendapatkan Nuffnang boleh [rujuk sini] dan bagaimana cara nak pasang iklan Nuffnang boleh [lihat sini].

Nuffnang menjana pendapatan samping blogger

Nuffnang merupakan syarikat pengiklanan menawarkan aktitiviti, peraduan dan peluang adventorial kepada blogger terpilih. Dalam bahasa mudah "syarikat pengiklanan" menawarkan earning kepada semua blogger di Malaysia yang memasang iklan Nuffnang di blog mereka.

Menjinak BE sampai mengunung 

BE atau buffered earning Nuffnang. Kebanyakkan blogger merungut kenapa blog mereka susah nak dapat BE atau CPC campaign ini dan ada yang sampai bertahun-tahun berblogging tetapi langsung tidak mendapat sebarang BE daru Nuffnang.

Nuffnang bagi Bufferred Earning
BE di atas ini adalah BE kali ke-6 dari Nuffnang, Alhamdulillah Nuffnang mempercayai kebolehan blog aku dengan memberikan campaign kepada blog Bakul2011. 

Langkah terbaik yang perlu diambil untuk memperolehi BE ini adalah,
  • Selalu update blog, jangan biarkan blog anda sepi tanpa sebarang entri, Paling kurang pun update sehari 1 entri atau mungkin 2 hari 1entri.
  • Pastikan traffic blog anda mantain walaupun tak tinggi namun jangan biarkan jatuh mendadak dari traffik asal, tapi kalau semakin tinggi lagi baik.
  • Seandainya sudah bertahun anda berkerjasama dengan Nuffnang tetapi langsung tidak pernah menerima sebarang BE dari Nuffang, sila hantarkan ticket kepada Nuffang untuk menyatakan hasrat anda tersebut.
  • Ringgankan tangan anda untuk Bio Profile anda walaupun hanya sebulan 2 kali.
  • Yang paling penting, jangan hilangkan status Glitterati. Nuffang hanya akan memandang kepada mereka yang memiliki status tersebut.
Jadikan langkah tersebut sebagai permulaan anda mencuri BE selepas ini. Atau mungkin anda mempunyai cara lain yang ingin dikongsikan bersama ?
8 Komentar untuk "Nuffnang bagi Bufferred Earning sampai mengunung ?"

salam,tumpang tanya,sy baru buat je buat nuffng ni... tp setakat ni tiada rekod lg dlm earning sy.. adkh sbb sy masih bru..? atau sebab lain yea...? mohon reply :)

setiap bln, brape agak2 awk leh dpt dgn status Glitterati?

Baru buat memang xkan dapat BE lagi, yg lama pn ada yg belum dapat BE. Tapi pastikan awk pegang status Glitterati.. dan tgu je sampai nuffnang bg BE kt awk

yg atas tu, masa sy xupdate blog kes final exam.... dia bg BE RM25.32... yg 8jan tu dalam seringgit lebih ja.. Tapi boleh dikatakan dlm bulan tiap bulan jugak la dia bg... lepas sy hntar ticket kt dowg

Nak bermula kembali... insyaAllah...

ittew dh merajuk nga incik N ..anto tiket byk kali mcm2 alasan bg *dull*

ikaa pn dia bagi masa xupdate dulu tu....

dy pilih kasih kot..liniey buang trus code tu huhu

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info