McDonald's Henti Jualan Pada Orang Gemuk ?

Assalamualaikum

Masalah obesiti semakin menjadi-jadi di kalangan masyarakat, tidak kira sama ada di dalam atau luar negara. Kononnya, negeri yang paling banyak obesiti di Malaysia adalah Perlis? yeke?

McDonald's Henti Jualan Pada Orang Gemuk ?


Actually, kegemukan tak semestinya disebabkan pemakanan, ada yang berpunca dari genetik. Kalau keturunan kita ada yang gemuk-gemuk, patut la kita pun makan sikit, badan naik mendadak. 

Nak dijadikan cerita, di Amerika Syarikat - kadar obesiti rakyat meningkat dua kali ganda sejak 2 tahun lalu dan ia menjadi satu masalah kesihatan yang semakin serius kerana lebih dua pertiga dari penduduknya mengalami masalah tersebut.

Menurut laporan yang ditulis laman NYMeta, bermula 1 Januari 2015 pihak MacDonalds tidak lagi menjual atau melayan pelanggan yang mempunyai berat lebih 77kg untuk wanita dan 111kg bagi lelaki

Bagaimana MacDonald's mengesan pelanggan yang gemuk ?

Pihak McD akan melaksanakan satu sistem penimbang seperti gambar dibawah di setiap premes mereka. Jadi, setiap pelanggan perlu berdiri di atas penimbang semasa membuang pesanan. 

McDonald's Henti Jualan Pada Orang Gemuk ?

Agak-agak kat Malaysia ada tak? huhu..

Makan tu makan juga, tapi jangan lupa bersenam, paling mudah sekali naik tangga turun tangga, lakukan secara berkali. Bila badan gemuk, penyakit pun datang berangkai-rangkai macam buah anggur...betol tak ?


0 Komentar untuk "McDonald's Henti Jualan Pada Orang Gemuk ?"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info