Karnival Orkid Perlis

Karnival Orkid PerlisKarnival orkid Perlis ini diadakan bermula pada hujung bulan Januari 2015 yang lepas. Tapi disebabkan banyak permintaan dan tumpuan pengunjung, maka dianjak ke tarikh 22 Februari 2015 bagi penutupan expo ini.

Karnival ini sangat sesuai bagi mereka yang berminat dengan pokok bunga. Bukan saja orkid, malah perlbagai jenis bunga dan tumbuhan lain yang dijual bersama. 

Boleh kata, kalau anda pergi tu memang tak akan balik dengan tangan kosong, mesti ada pokok yang dibeli bersama. Harga yang ditawar juga sangat berpatutan, jadi jangan risau kalau dalam wallet hanya ada sekeping RM50, dah boleh beli satu pasu bunga gantung.

Nak tahu mereka jual di karnival orkid Perlis ini? hah meh kita lihat gambar-gambar dibawah ini.

Foto Bunga Karnival Orkid Perlis

Karnival Orkid Perlis

Lihat, pelbagai warna dan bentuk bunga orkid yang dijual ini. Harga yang ditawarkan, adalah mengikut bunga tersebut, kalau bunga banyak, harganya dalam RM60 ke atas.


Kalau yang biasa, dalam RM35 pun dah boleh dapat. Bukan itu sahaja, anak pokok orkid juga dijual di sini dengan harga RM4 hingga RM12 sahaja. Murah kan?

Karnival Orkid Perlis
Karnival Orkid Perlis

Ini baru sedikit yang sempat aku snap, banyak lagi sebenarnya. Kalau nak tengok, anda perlulah datang sendiri.

Selain orkid, mereka turut menjual bunga daisy, matahari, rose pelbagai warna, pokok limau kasturi, durian belanda dan banyak lagi.

Di samping penjualan bunga-bungaan ini, ada juga yang turut membuka booth menjual kasut dan pakaian, binatang, gerai makanan dan baja tumbuh-tumbuhan.

Jadi, kalau anda yang tinggi di sekitar Negeri Perlis ini, tidak turun melihat tumbuhan berbunga yang sememangnya cantik ini. 

0 Komentar untuk "Karnival Orkid Perlis"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info