Takziah Atas Pemergian Bonda Tercinta - Johan As'ari

Menerusi laman instagram miliknya, Johan As'ari memaklumkan ibunda tercinta sudah pergi menghadap Ilahi. Takziah diucapkan atas pemergian ibu Johan kira-kira pukul 12 tengahari tadi. Allahyarhamah Datin Firdaus Abdul Kader, 58 tahun menghembuskan nafas terakhir pada jam 10 pagi tadi.

Allahyarhamah meninggalkan suami serta empat orang anak termasuk Johan As'ari. Menurut Johan makanan terakhir yang sempat disuap olehnya kepada ibunya adalah kurma ajwa. Ibunya meninggalkan dunia sewaktu dia dalam perjalanan ke hospital untuk bergilir-gilir menjaganya.

Takziah Atas Pemergian Bonda Tercinta - Johan As'ari

Takziah Atas Pemergian Bonda Tercinta - Johan As'ari

“Assalamualaikum, dengan rendah hati Johan ingin memberitahu bahawa ibunda saya yang tercinta, Firdaus bte. Abdul Kader telah kembali ke rahmatullah. Mohon sobat-sobat (sahabat) mendoakan yang terbaik untuk ibu saya dan semoga ibunda saya ditempatkan bersama dikalangan orang yang beriman. Al-FATIHAH"

Allahyarhamah selama ini dikhabarkan menderita kanser tulang belakang. Selepas membuat rawatan doktor mengesahkan ibunya penyakit tersebut sudah berada di tahap empat. Kemudian di pindahkan ke Institut Kanser Negara, Putrajaya sejak tiga minggu yang lalu.

enazah Allahyarhamah telah dimandikan dan dikafankan di Institut Kanser Negara  dan selepas itu dibawa pulang ke rumah dan dikebumikan di Masjid Al Irsyad USJ 1 selepas solat asar.

Setiap Hidup Pasti Akan Mati

Lumrah kehidupan. Setiap yang pasti akan menemui mati. Cumanya bila dan bagaimana kematian itu datang hanya Allah yang mengetahuinya. Kita yang masih hidup perbanyakkan yang amalan, sesungguhnya hanya tiga perkara yang bakal dibawa di akhirat kelak iaitu
  1. Sedekah Jariah. Melakukan amalan sedekah ketika hidup, tetap memperolehi pahala walaupun setelah dia meninggal dunia.
  2. Ilmu yang bermanfaat. Ilmu yang kita sampaikan kepada orang lain akan terus mengalir pahala baginya walaupun ia telah meninggal.
  3. Doa anak yang soleh. Anak-anak yang soleh dan solehah akan membantu ibu dan ayah di akhirat nanti. Jadi didiklah anak dengan agama dan akhlak yang mulia
Takziah diucapkan buat Johan As'ari. Semoga Allahyarhamah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.


0 Komentar untuk "Takziah Atas Pemergian Bonda Tercinta - Johan As'ari"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info