Jadual Perjalanan Dan Harga Tiket Tren ETS Kuala Lumpur - Padang Besar

Jadual perjalanan dan harga tiket Tren ETS dari Kuala Lumpur ke Padang Besar. Selepas pengumuman beroperasinya Kereta Api Laju Elektrik (ETS) pada 10 Julai 2015 beberapa hari yang lepas. Ramai warga kota memilih pengangkutan awam ini sebagai pengangkutan utama selepas Bas Express untuk pulang ke kampung sempena Hari Raya Aidilfitri ini.

Bagi memudahkan pengguna, pihak KTMB telah mengeluarkan satu kenyataan untuk memaklumkan berkenaan jadual perjalanan dari Kuala Lumpur ke Padang Besar serta harga tambang tiket bagi setiap destinasi yang hendak di tuju. Ini satu tindakan yang bagus untuk pengguna merancang waktu perjalanan mereka nanti...

Jadual Perjalanan Dan Harga Tiket Tren ETS Kuala Lumpur - Padang Besar

Jadual Perjalanan ETS KL Sentral Ke Padang Besar 

Berikut adalah masa atau jadual perjalanan bagi ETS Express dari KL Sentral ke Padang Besar dan sebaliknya. Dengan kelajuan 160 kilometer sejam, tren ini mampu mencatat masa perjalanan yang jauh lebih pendek iaitu kira-kira kurang dari lima jam sahaja untuk sampai ke stesen terakhir di Padang Besar.

Jadual Perjalanan Dan Harga Tiket Tren ETS Kuala Lumpur - Padang Besar

Harga Tiket Tren ETS KL Sentral Ke Padang Besar

Berikut pula adalah harga tiket bagi dewasa dan kanak-kanak Tren ETS Express dari Kl Sentral ke Padang Besar dan sebaliknya.

Jadual Perjalanan Dan Harga Tiket Tren ETS Kuala Lumpur - Padang Besar

Hoho... nampaknya Tren ETS akan berhenti di dua stesen di Perlis iaitu stesen Arau dan juga stesen Padang Besar. Ini sangat memudahkan keluarga yang tinggal di kawasan Kangar dan Kuala Perlis untuk menjemput keluarga yang telah selamat sampai ke destinasi.

Saya juga difahamkan, bahawa perkhidmatan Tren EST sangat unik dengan adanya kru kabin sepertimana perkhidmatan pengangkutan udara. Wow! ..penumpang akan diberikan layanan kru kabin berkaitan perjalanan dan keadaan dalam gedabak bermula dari penumpang naik sehingga sampai ke destinasi mereka... Syiok habis..

Lagi best tak perlu lagi bersesak dalam trafik jem.. betol tak?

Okep. Selamat pulang ke kampung.

0 Komentar untuk "Jadual Perjalanan Dan Harga Tiket Tren ETS Kuala Lumpur - Padang Besar"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info