6 tips elak rasa malu ketika menghadapi kecuaian

Assalamualaikum !~


blog
sumber googleKita pasti pernah hadapi situasi yang memalukan, terutama pabila ia berlaku di hadapan orang ramai. contohnya : " kawan kita jatuh longkong belakang bus stop"..berdekah-dekah korang ketawakn dia. 
cuba pula kalau korang sendiri yang ada dalam situasi dia. 
Sah merah muka macam cili dah masak, mesti malukan. so untuk itu ikaa bagi kat korang
 6 tips nak hindarkan rasa kemaluan korang dari kecuaian korang sendiri..hahaha
Kalau Tersepak batu

Kalau korang tengah jalan-jalan, tertiba tersepak batu dan terjatuh, jangan bangun!! sebaliknya baring dan guling-guling hingga jauh dari pemerhatian ramai, so dorang akan fikir korang yang korang nie bukan terjatuh tapi saja main guling-guling atas jalan. bila tiada lagi orang nampak barulah korang baru.
* elakkan di tengah jalan raya.


Kalau Terjatuh Basikal

Bila korang jatuh basikal, cepat-cepat korang naik semula basikal tu dan jatuhkan kembali berkali-kali, so orang yang melihat korang mula-malu jatuh tadi dia xkan perasan, dan mungkin dia akan fikir yang korang nie ada permainan baru gamaknya, so tiada siapa yang akan gelakkan korang tapi mungkin dalam hati dorang anggap kamu ni gila agaknya.


Kalau jatuh dalam Longkang

Kalau korang terjatuh dalam longkang..tunggu! jagn terus bangun atau keluar dari longkang tue, tapi korang buat-buat la sedang pungut sampah atau mencari barang yang hilang. sambil tue korang marah-marah dengan nada yang kuat supaya orang yang pandang akan fikir korang nie perihatin tentang kebersihan. Tapi ada ke yang jatuh longkang terus kutip sampah??


Kalau Jatuh Ketika Naik Bas

Jerit kuat-kuat sambil berkata " oittt!! apa tolak-tolak nie, xreti sabar ke hah!" walaupun di belakang korang xada sesiapa. macam laa orang pandang setiap pergerakkan korang kan, bukan artis pun so jangan perasan oke.


Kalau terjatuh di depan perhentian bas

Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang yang datang membantu korang. tapi kalau xde yang datang tolong korang,  terus pengsan sampai ke malam, sehingga tiada sesiapa pun yang tinggal di perhentian bas tu.inilah masa paling tepat korang nak bangun balik.


Kalau terjatuh di lantai licin

Tariklah kawan anda supaya dia jatuh bersama anda, so xde la korang rasa digelakkan sorang-sorang tapi ada geng yang jatuh bersama anda. ye x??


UNTUK YANG XMAU MALU JA !!

4 Komentar untuk "6 tips elak rasa malu ketika menghadapi kecuaian"

menarik post ini :)
sy tag awk :)

http://ehfarahin.blogspot.com/2012/04/miaduniaku-1st-giveaway.html

adoii..nak apply pon segan..hu3

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info