Berakhirnya satu perhubungan

Assalamualaikum !~Orang kata, cinta itu indah, indah bila wujud pertemuan dan terus menterai ikatan yang special, tapi kenapa pula berakhir dengan kepahitan dan kesengsaraan. Masa mula berkenalan, semuanya indah, bahagianya bila bersama, bersiar-siar tanpa menghiraukan orang lain, bagaikan dunia ini hanya untuk sepasang yang bercinta, tapi kebahagian itu tidak kekal seperti yang diinginkan, berakhir dengan penuh kepahitan dan kekacauan fikiran dalam menjalankan aktiviti harian terus menghantui.

Orang cakap cinta jarak jauh ( CJJ ) tu, perlukan tahap kesabaran yang tinggi bagi pasangan yang melaluinya. tapi cukupkah kalau hanya sebelah pihak yang bersabar tapi sebelah lagi hanya berprangsa buruk. Ya mmg, CJJ nie sangat rumit, bila rindukan pasangan, hanya col dan msg jadi peneman dan dengan lebih maju, skype, ym, 3G dan sebagainya jadi penghubung. 

Cinta itu akan menjadi indah jika pasangan yang bercinta saling menjaga perhubungan mereka dengan baik. Jaga perhubungan bukan beerti kita perlu kongkong kebebasan pasangan kita, wujudkan satu undang2 yang mesti dituruti spt " awak xleh cakap dgn laki/pempuan len ", "awak xleh kuar dgn laki/pempuan ". Korang kena ingat kita hidup berjantina dan memerlukan antara satu sama lain. Itu bermaksud korang terlalu bersikap negatif, korang takut pasangan curang dan sebaliknya. tapi kenapa sewaktu dia memilih korang untuk dijadikan pasangan mak/ayah dia tidak pula letak undang2 yg anaknya xboleh kawan dgn org lain selain adik beradiknya. sedangkan mereka lebih berhak dalam kehidupan korang terutama perempuan.


Apa lelaki perlu tahu :-

Seorang perempuan yang menyatakan " saya sayangkan awak ". "saya cintakan awak" tu beerti dia dah berikan sepenuh hatinya hanya untuk lelaki tersebut. walaupun beribu lelaki dihadapannya yg jauh lebih baik untuknya, tapi hatinya hanya milik lelaki yang dicintainya.

Seorang perempuan mudah untuk jatuh cinta tapi sukarnya untuk lupakan cintanya walaupun bertahun berlalu. Sebab kebahagiaan yg dia rasai bersama pasangan yg dicintainya sama skali tidak akan berulang walaupun dgn pasangan yg baru.

khas dr ikaa!
6 Komentar untuk "Berakhirnya satu perhubungan"

oooooo... setuju !! cinta manusia tak semuanya indah.. Cinta Allah itu lebih hakiki kan..

alolo2 ada kena mengena dgn tuan blog kah ..
cinta itu bahagia dan air mata :')

haah :( sya jadi teringat cerita saya dengan ex saya -.- kami cjj .. cuma bisa sms,inbox FB,YM,video call,voice call =.= hmm hahha kami beda negara malah. sya sayang dia,eeh dia malah jadian sama perempuan lain,mreka stu negara tapi beda pulau,jauh juga malahan hiks3x -.- sudah laah,memang betul,bila sama orang lain bakal beda rasanya,terlebih kalau first love,hampir gila rasanya -.- tapi memang bener juga kalau yang bersabar hanya satu pihak ya gak bisa juga laa ,hueee SEMANGAT! :)

sangaat2 setuju ! hanya pompuan je yg tau hati kte ni cane kan :)

PERHATIAN (!) NAK HADIAH YANG SANGAT LUMAYAN X ? SILA JOIN CONTEST INI CEPAT SEBELUM TERLAMBAT !! TARIKH TUTUP MALAM INI !! => http://bit.ly/Jys58T :D

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info