Cacing tanah terbesar di China

Assalamualaikum!~

Cacing tanah terbesar di China

Kalau sebut cacing tanah, pasti korang ingat binatang yang panjang, berbadan jernih, hidup di dalam tanah yang lembab dan korang akan korek cacing tanah tue tuk jadi umpan pancing ( ikaa la nie ).

Tapi bagaimana pula, kalau cacing tanah yang korang nak jadikan umpan ikan sebesar ini?? Mahu ikan tue pulak yang dimakannya.

Cacing tanah terbesar di China

Cacing tanah terbesar di China


Cacing tanah terbesar telah dijumpai di China. Cacing tanah tersebut digelar cacing raksasa kerna panjangnya mencapai setengah meter. Menurut Li dan jirannya, mengatakan bahawa selama ini, mereka belum lagi melihat cacing tanah yang sebesar itu, dan faktor pertumbahannya jika musim hujan menjadi lebih besar dan selagi ada makanan melimpah untuk di makan dan di minum.

Spesis cacing tanah atau nama saintifiknya Dilofilaria, yang dewasa biasanya boleh mencapai lebar 1mm-25mm dan panjang 10mm-3m.Mereka cenderung tumbuh lebih panjang dan lebih besar selama musim lembab. 

Notakakitanganku : Agak-agak cacing tanah nie kejar orang x?
14 Komentar untuk "Cacing tanah terbesar di China"

salam ziarah, alamak kalau cacing tanah sebesar ini bisa membunuh budak kecil

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

eee kalau yg kecik geli..besar2 macam ni jadi takut plak

eeeee besarnyaaaaaaaaaa... menakutkanlah.. kalau cacing kecil2 tu xpe lagi, kalau jumpa yg besar ni, mahu lari tak cukup tanah...May u like my page dear.. https://www.facebook.com/ainaaroseberry92

hahaha tu yg ikaa tnya, agak2 dia kejar org x..lau kejar mao angkat kain lari laa jwapnya...huhu

cacing tu boleh kejar akak kot..hahaha :P

arrrr?? boleh kejar? oh tidakk hahaha

ni cacing kecil lah ..tak besar lagi tau.. sye dh berapa kali bikin umpan sejenis cacing cam ne .. besar sikit kat ne arr sikit cacing yg baru2x ne aku bikn umpan untuk pancing ikan kelapia di kolam pa'ngah aku hahahaha

Waduh . Kalau ditengok lama2 geli juga ! ;)

warghhh!!! anaconda versi cacing O^O

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info