Border title post melengkung part 2#

Assalamualaikum


Tutorial ikaa buat bagi newbie yang baru dalam dunia blogging, sebab ada yang tanya macam mana nak buat border title post melengkung macam ikaa yang purple gitu. Nak buat ke, hah jum tengok step kat bawah nie hah.

Border title post melengkung part 2#


1. Dashboard > Templete > Tick expand widget

2. Search code di bawah ini ( ctrl F )

h3.post-title {

3. Kemudian copy code bawah ini.

text-align:center;
background-color: #FA79F6;
border-radius: 30px 30px 0px 0px;
border-top: 3px solid #FA79F6 ;
border-left: 3px solid #FA79F6 ;
border-right: 3px solid #FA79F6 ;
margin: 1.5em 0 0;
font-weight: normal;
color: #000000;
font-size: 18px;
text-transform: uppercase;
}

4. Pastekan dibawah code h3.post-title { ini.

5. Contoh seperti bawah ini

h3.post-title { 
text-align:center;
background-color: #FA79F6;
border-radius: 30px 30px 0px 0px;
border-top: 3px solid #FA79F6 ;
border-left: 3px solid #FA79F6 ;
border-right: 3px solid #FA79F6 ;
margin: 1.5em 0 0;
font-weight: normal;
color: #000000;
font-size: 18px;
text-transform: uppercase;

6. Preview, kalau menjadi save.

Code warna boleh ambik di SINI
5 Komentar untuk "Border title post melengkung part 2#"

patutlah blog ikaa comel..ehehehe

Nice info. Great job! apa-apa pun ikaa, selamat berkenalan dear.

Keep in touch :)

tudia.. pakar edit blog dah perfom, mohon tuto keluaran yang akan datang ika buat tuto commentluv.

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info