Laman ping agregrator yang popular buat blogger

Assalamualaikum

Jika sebelum ini saya menulis entri berkaitan alasan blog kurang tarikan, kini saya berkongsikan pulacara untuk para blogger baru untuk mempromosikan entri kalian kepada pembaca dan ia sangat mudah untuk mendapatkan traffik melalui kaedah ping entri.

Apa itu ping agregrator?

Dengan menggunakan kaedah ping, kita dapat menghantarkan artikel yang ditulis ke satu halaman untuk dibaca secara terbuka. Ia lebih kurang win-win situation di mana anda dan juga penyelia laman akan berkongsi traffik.Sebenarnya, terlalu banyak laman ping agregrator yang ingin saya kongsikan kepada anda, tapi rasanya lebih baik kita fokuskan kepada laman ping yang kita sering digunakan oleh para blogger lama.

Laman ping agregrator yang popular
Rasanya ramai yang mengenali laman ping ini bukan? walaupun domainnya agak pelik "busuk" tapi ia banyak mengharumkan blog-blog di Malaysia. Aku sendiri merupakan pengguna tetap laman ping. Secara keseluruhannya banyak artikel berkaitan politik, sosial, hiburan dan sebagainya di sini.
Pernah juga aku mengunakan laman ping ini. Tapi disebabkan cara ping artikel agak rumit, perlukan password, aku pun jarang guna laman ini. Namun ada juga rakan yang guna laman ping ini, dan katanya tarffik yang diterima agak menarik juga.
  • PingJe !
Laman ini boleh dikatakan kembar kepada "busuk" dan mempunyai ramai pengunjung. Aku pernah gunanya sekali, tapi oleh sebab banyak tempat yang aku ping artikel, jadi aku kurang gunakannya.
Hah.. ini merupakan laman ping kesukaan aku. Cara menggunakannya sangatlah mudah, malah anda boleh mendapatkan traffik yang banyak dari laman ping ini. Jadi aku cadangkan gunalah laman ping ini.
  • Innit Nuffnang
Dari nama saja aku rasa anda dah boleh agak siapa pemiliknya kalau bukan pengiklanan wajib anda. Aku pernah juga sebelum ini. Tapi anda perlu dapat ramai follower di situ, barulah ramai yang membaca artikel anda setelah di post.

Andai kita dapat mengunakan laman ini, nescaya taffik yang anda bakal perolehi pasti meletop ! tak percaya sila lah cuba. Sama ada anda rajin atau tidak saja untuk gunakannya. Dan yang terakhir, ping juga artikel ke dalam group facebook blogger yang anda sertai.


7 Komentar untuk "Laman ping agregrator yang popular buat blogger"

nice sharing
mg kurg guna ni .
tp pasni n try guna la ..hehe :)

sebelum try innit nuffnang tapi tak leh masukk. now dah bole

terimakasih..mana yg x de nak kena try la ni

ade 1-2 laman ping kat atas tu kena kan syarat yang sy x berkenan macam kena pasang widget mereka dl..kalau banner boleh lagi.

apesal tu ada susah ckit nk join...klu artikel copas mmg xapprove....

pernah kena banned dengan laman ping.. huhu.. agak terkecewa kejap

lol mcm ne ley kena banned lak?? hmm

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info