Uncle Sim Siak Heong sedia memaafkan pemilik kereta CDM25

Assalamualaikum

Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin

Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin - Warga emas yang menjadi mangsa seorang wanita bertindak ganas ketika kemalangan di parkir Pusat Transformasi Bandar (UTC) pada Isnin lalu tidak akan mengambil tindakan undang-undang terhadapnya malah bersedia memaafkan wanita itu.

Pesara kerajaan, Sim Siak Heong, 68, berkata, dia hanya membuat laporan polis berhubung kemalangan itu namun enggan melaporkan kejadian gadis peugeot CDM25 itu bertindak ganas terhadapnya walaupun diminta pihak berkuasa untuk berbuat demikian. “Saya menganggap dia bertindak demikian mungkin didorong perasaan marah kerana saya melanggar keretanya. Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin.

 Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin

“Walaupun trauma dengan kejadian itu saya tetap memaafkannya dan berjanji tidak akan melaporkan tindakan kekerasannya kepada polis malah dia juga sudah memohon maaf kepada saya,” katanya ketika ditemui di sini, sebentar tadi. Kemalangan kecil yang berlaku kira-kira jam 1 petang itu menyebabkan gadis peugeot CDM25 berusia 30 tahun itu naik darah dan bertindak memaki Siak Heong dengan perkataan kasar serta berbaur perkauman. Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin.

Dalam video itu, gadis peugeot CDM25 itu menyerang dan menjerit memanggil lelaki itu “sangat bodoh”, melemparkan kata-kata berbaur perkauman dan menuntut dia membayar RM2,000 sebagai pampasan. Walaupun dikasari, lelaki tua berkenaan tetap tenang dan menawarkan untuk membayar ganti rugi bagi kerosakan. Malah wanita itu turut bertindak memukul kenderaan Siak Heong menggunakan pengunci stereng. Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin.

Polis akan mengambil tindakan terhadap perempuan yang didakwa melakukan penderaan lisan dan beberapa kali memukul kenderaan seorang lelaki tua dengan kunci stereng selepas kereta Peugeot baharunya terbabit dalam kemalangan kecil. Insiden yang berlaku di Kuantan itu telah dirakam dan dikongsi di YouTube oleh pemandu berhampiran yang berada di tempat kejadian.

Mengulas mengenai video tersebut, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, tindakan wanita yang digelar gadis peugeot CDM25 itu adalah ‘tidak boleh dimaafkan’. Namun Uncle Sim Siak Heong Maafkan Kiki Kamaruddin.

sumber

0 Komentar untuk "Uncle Sim Siak Heong sedia memaafkan pemilik kereta CDM25"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info