Hala Tuju Anda Selepas SPM ?

Hala Tuju Anda Selepas SPM ?Hala tuju anda selepas SPM. Rasanya masih belum terlambat untuk aku ucapkan tahniah kepada adik-adik yang berjaya memperolehi keputusan yang cemerlang dalam SPM semalam.

Kepada yang kurang berjaya, jangan berputus asa. Satu jalan mungkin ditutup, masih ada sepuluh jalan terbuka luas untuk adik-adik jejak kaki ke menara gading.

Setiap pelajar yang berusaha pasti berkeinginan menjejak kaki ke Universiti selepas SPM, tidak terkecuali juga aku. Tapi apa kan daya, keputusan yang aku perolehi tidak seperti yang diharapkan. Jadi, hala tuju aku selepas SPM pun berubah dari landasan sepatutnya.

Hala Tuju Anda Selepas SPM ?

Hala Tuju Anda Selepas SPM ?

Entri ini aku terbitkan based on my experience, mungkin agak berbeza dari pandangan orang lain. Mungkin juga, apa dilalui aku dulu, dah tak sama pada zaman yang serba canggih ini.

Okep! kalau anda nak masuk universiti tapi result tak cun, jangan risau, banyak lagi jalan yang terbuka untuk anda sampai ke universiti. Penekanan khas aku galakkan anda ambil STPM.

Susahlah? Erkk... ada ke benda yang senang dalam dunia ni kalau nak berjaya? zaman universiti pun bukan senang, semua benda anda buat sendiri, ikut semestar juga. 

Tamat 1tahun setengah, dah boleh masuk universiti. Masa alam U nanti, baru tanam keazaman nak belajar dalam-dalam, kalau tak kelaut la result korang.

Syarat Kelayakan Kemasukan Tingkatan 6

Syarat am: Kepujian BM
Umur 17 - 20tahun (21 bagi calon mengulang) 1.1.2014

Ingat! zaman sekarang, setiap orang perlu ada kelayakan tertinggi. Itu pun terpaksa bersaing dengan mereka yang lagi pandai dalam alam pekerjaaan nanti.

Allah sentiasa membuka jalan untuk hambanya yang berusaha..

2 Komentar untuk "Hala Tuju Anda Selepas SPM ?"

Cik akak dulu teringin nak belajar balik lepas SPM...
tapi demi adik2 terpaksa gak berkorban..kiki

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info