Graduan UITM Berselfie Langgar Protokol Majlis Konvo

Graduan UITM "selfie" langgar protokol majlis konvo. Satu gambar seorang graduan UITM "berselfie" di atas pentas bersama seorang censelor semasa majlis konvokesyen sedang berlangsung. Gambar tersebut tersebar luar di laman sosial dan mendapatkan pelbagai kritikan dari netizen.

Tindakan Muhammad Hasrul, itu dianggap sebagai melanggar protokol majlis konvokesyen serta tidak tahu adab dalam majlis. Ada juga netizen yang berpendapat bahawa itu hanyalah perkara biasa dan tidak perlu dipertikaikan kerna hanya hukum manusia.

Graduan UITM Berselfie Langgar Protokol Majlis Konvo

Graduan UITM Berselfie Langgar Protokol Majlis Konvo

Ya! ...memang itu protokol manusia. Sedangkan hukum Allah sendiri pun ada peraturannya, adab mengambil wujud, adab bercakap dengan orang lebih tua dan sebagainya.  Betul tak? Hidup manusia penuh dengan adab.

"Protokol tetap kena ikut. Memang tak ada orang suka bab protokol ini. Tetapi protokollah yang memudahkan urusan perjalanan majlis".

Kalau salah seorang graduan buat perangai selfie, nanti yang lain mesti akan buat juga. Seorang selfie dah ambil berapa banyak masa? Yang datang konvo bukan seorang dua, beratus-ratus orang.

"Memanglah tak ada effect pada masa itu tetapi selepas majlis, akan ada post mortem. Sudah tentu ahli jawatankuasa akan dimaki sebab tak periksa, tak maklum, tak kawal keadaan sehingga berlakukan kejadian seperti ini," kata seorang bekas penuntut UiTM yang tidak ingin didedahkan namanya. 

sumber  - .thehypemedia


0 Komentar untuk "Graduan UITM Berselfie Langgar Protokol Majlis Konvo"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info