Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5

Iklan blog valid HTML5. Kadangkala kita terlepas pandang dek kerana sibuk mengejar pendapatan dari blog... sehingga kita terlupa untuk semak semula sama ada script iklan yang dipasang itu dalam keadaan baik atau error.... Cuba semak menggunakan plugin ini-Validator.w3.org

Hah! berapa banyak error found while checking this document as HTML5?

Saya sendiri pun hampir terlupa untuk perbaiki semula script iklan dari Mobicow... petang tadi saya cuba semak dan ternyata script itu memang error... jadi teruslah saya tukar semula script menjadi valid HTML5. Untuk iklan yang lain pun... anda masih boleh digunakan script ini, cuma gantikan saja kepada link dan kode gambar iklan anda. yang lain masih sama....

Contohnya seperti berikut:

Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5

Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5

HTML5 adalah suatu spesifikasi atau standard yang dikeluarkan oleh W3C (world wide web consortium) untuk penstrukturan dan menyampaikan kandungan. Jika sesebuah blogspot itu tidak patuhi, kemungkinan kandungan blog anda tidak akan sampai secara sepenuhnya... dalam kata mudah sukar untuk diindeks olah enjin carian.

Bagi memastikan blog anda sentiasa valid HTML5, selalulah uji blog di validator W3C itu tadi terutama sekali ketika anda menambah sesuatu script di dalam blog..... sepertimana yang saya lakukan ini.

Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5
Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5

Blog saya ada 7 errors dan 2 warning(s). Selepas diperbaiki, dan hasilnya kini successfully checked as HTML5 walaupun tak sepenuhnya.

Tips valid HMTL5 - Jika ada terlihat ayat sebegini & did not start a character reference. (& probably should have been escaped as &.)

Maknanya dalam template anda ada script ini - "<b:include name='quickedit'/>" (buang semua code berikut). Untuk yang lain, rujuk entri Rahsia jadikan template valid HTML5.

Semoga ianya bermanfaat.

0 Komentar untuk "Cara Menjadikan Iklan Blog Valid HTML5"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info