Private Blog Menjejaskan Trafik Tanpa Sedar

Private Blog Menjejaskan Trafik Tanpa SedarAduishhh.... tindakan sambil lewa ini, hampir menjejaskan trafik blog harian aku. Bermula dengan niat untuk pengubahsuaian blog semalam... jadi aku cadangkan untuk private-kan saja blog, agar pengunjung yang masuk tidak akan melihat kecacatan yang bakal dialami blog sepanjang usaha pengubahsuaian ini. Tapi lain pula jadinya... bila mana aku terlupa untuk ubah semula tetapan kepada "Public".

Private blog adalah satu tetapan menyembunyikan blog dari sebarang tontonan pembaca atas sebab-sebab tertentu. Bermakna... blog itu hanya dapat dilihat oleh penulis sahaja tidak kepada pembaca yang lain.

Private Blog Menjejaskan Trafik Tanpa Sedar

Private Blog Menjejaskan Trafik Tanpa Sedar
Lihat saja statistik trafik blog untuk hari ini....sangat menyedihkan. Pageview harian yang di diperolehi melebihi 4 ribu setiap hari... membuatkan ianya jatuh menjunam di landasan yang salah. Hmmm... Benar kata orang, sedikit kecuaian memberikan 1001 kesan dalam sekelip mata.

Antara kesan lain sekiranya blog di-private... :
  1. Trafik harian blog jatuh merundum
  2. Hilang pembaca
  3. Entri blog tidak akan terpapar di enjin carian
  4. Mengurangkan income blog harian.
Hurm.... dah fahamkan apa kesannya pada blog. Income harian yang diperolehi mengunung pun boleh jatuh teruk akibat tindakan ini. Kenapa? sebabnya... bukan setiap saat iklan akan keluar, ada jam-jam tertentu pihak pengiklanan akan berikan.

Tatkala iklan diberikan... blog pula tiada pelawat. Huh! dah rugi ber-sesen kat situ. Nampak tak?


4 Komentar untuk "Private Blog Menjejaskan Trafik Tanpa Sedar"

kesilapan jadi pengajaran. so lepas ni tak boleh buat lagi.. hehe

Bahaya juga tu. Pernah juga terfikir nak ubah setting private masa nak ubah blog dulu....

Dah menyesal....lepas xkan terjadi lagi

Itu la pasal... boleh benda tak fikir baik buruk.. hurmm xpe lepas tak terjadi lagi... Dah la trafik jatuh... indeks pun jadi lambat berbanding biasa

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info