Bapa Tiga Anak Dapat Kereta Dari Rakyat Malaysia Perihatin

Bapa tiga anak dapat kereta dari rakyat Malaysia perhatin. Inilah yang dikatakan anak-anak itu mendatangkan rezeki. Isu viral ini bermula dari sekeping gambar diambil oleh pengguna jalan raya yang terlihat bapa bersama tiga orang anak menaiki motosikal EX5 dalam perjalanan pulang ke kampung dari Sepang ke Penang. Gambar tersebut dimuatkan di laman sosial facebook, melihatnya sangat menyentuh hati ramai netizen...

Menerusi artikel ini - Empat beranak naik motor dari Penang ke Sepang, seorang hamba Allah menceritakan niat baiknya untuk memberikan anak-anak itu duit raya, dengan menunggu dan menahan mereka di bawah flyover, sebaliknya bapa ini pula mahu membantu hamba Allah ini kerana terfikir mungkin dia kehabisan minyak.

Bapa Tiga Anak Dapat Kereta Dari Rakyat Malaysia Perihatin

Dari perkongsian itu di laman sosial, diruangan komen ramai yang memberi cadangan untuk mengumpul duit dengan niat mahu membelikan sebuah kereta terpakai buat bapa tiga anak ini.

Tak lama selepas itu, ramai rakyat Malaysia yang perihatin tampil memberikan bapa ini kereta mereka yang tidak lagi digunakan bagi kemudahan untuk bapa yang bekerja sebagai runner ini membawa anak-anaknya pulang berhari raya kelak. Tak perlu lagi menunggang motosikal dan meredah panas lagi...

Terharu saya melihat keperihatin rakyat Malaysia...

“Saya sama sekali tidak menyangka ada dalam kalangan masyarakat Malaysia yang begitu prihatin terhadap nasib kami sehingga sanggup ‘meminjamkan’ saya kereta demi keselamatan anak-anak.

“Terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang tidak putus-putus mendoakan kami empat beranak dan saya harap saya tidak dipandang serong kerana bukanlah niat saya untuk mendapat perhatian sehingga ke tahap ini,” katanya memetik Harian Metro.

Menurut akhbar online Metro yang saya baca, bapa tiga anak yang disapa sebagai Moza ini tidak mahu menerima kereta pemberia itu, hampir dua jam dia dipujuk dan akhirnya beliau menerima dengan menganggap sebagai pinjaman dan akan memberikan kepada sesiapa yang lebih memerlukan selepas ini.

Semoga bapa terus kuat dan tabah, buat anak-anak tiga beradik itu.. ingatlah pengorbanan seorang bapa ini, kelak bantulah ia dan jaga ia.

0 Komentar untuk "Bapa Tiga Anak Dapat Kereta Dari Rakyat Malaysia Perihatin"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info