Panduan Untuk Lulus Cemerlang MUET

Panduan untuk lulus cemerlang MUET. Adakah anda bakal calon yang akan menduduki peperiksaan MUET begi sesi 2016? Jika ya.. anda patut dan disyorkan untuk mendapatkan buku panduan lulus cemerlang MUET yang sentiasa diedarkan untuk calon-calon MUET bagi membuat persediaan awal sebelum masuk ke dewan peperiksaan sebenar.

Panduan lulus cemerlang dalam MUET anda boleh dapatkan menerusi Panduan Muet ini yang boleh dimuat turun pada bila-bila masa sahaja. Beruntungnya calon muet bagi tahun 2015 dan tahun-tahun akan datang berbanding saya yang pernah menduduki peperiksaan ini pada tahun 2009 hanya berbekalkan apa yang diajar oleh guru tanpa sumber sokongan lain.

Panduan Untuk Lulus Cemerlang MUET

Panduan Untuk Lulus Cemerlang MUET

Tahun 2009, boleh dikatakan hanya berapa kerat saja calon yang menduduki peperiksaan MUET ini berjaya mendapat band 3 dan ke atas yang paling ramai adalah band 1.

Tetapi itu dulu, sekarang rasanya ramai yang mula sedar akan kepentingan sebenar exam MUET setelah terlaksananya peningkatan gred MUET ke tahap 3 bagi kemasukan ke IPT bermula tahun ini (bajet2015). Ada juga jurusan yang memerlukan band 1 sebagai syarat kelayakan untuk masuk ke IPT, tapi  pula terkeluar dari bidang yang anda minat. Mahu ke?

Syarat Baru Pernilaian MUET ke IPTA 
 • Pengajian Sastera / Sains Sosial - Band 2
 • Pengajian Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik atau STEM - Band 3
 • Pengajian Undang-undang - Band 4
Syarat Bergraduan pula, pelajar perlulah:
 • Pengajian Sastera dan Sains Sosial - Band 3 
 • Pengajian STEM - Band 4
 • Pengajian Undang-undang - Band 5
Buat Persediaan Awal Dengan Panduan MUET Terkini

Jadinya, calon-calon perlu membuat persediaan awal bermula dari sekarang. Jangan tunggu sebulan nak start exam baru nak ulangkaji... kemudian keluar result band 1 atau band 2. Kegagalan muet ini bukan berpunca anda tidak pandai bahasa inggeris tetapi gagal membuat persediaan.

"Fail to plan, you plan to fail"

Tolong jangan buat kerja last minit, kalau tidak anda yang rugi bayar yuran semata-mata untuk gagal. Jadi dapatkan panduan lulus cemerlang MUET yang menyediakan tips dan info berkaitan, antaranya:
 • Gambaran bagaimana peperiksaan Speaking dijalankan
 • Kelemahan calon semasa peperiksaan Speaking
 • Contoh-contoh soalan beserta teknik dan panduan menjawab komponen Listening, Speaking, Reading dan Writing
 • Panduan mahir dalam kemahiran mendengar
 • Serta format-format terkini MUET dan info berkaitan
Panduan dan Tips Terkini MUET 

Jangan beri alasan tiada masa untuk berguru dengan internet, sedangkan semuanya sudah tersedia untuk anda. Paling mudah dapatkan Ebook panduan lulus cemerlang MUET ini hasil pendedahan Ekslusif oleh Penanda Kertas Peperiksaan MUET!
Panduan Untuk Lulus Cemerlang MUET

Kebanyakan buku rujukan di pasaran hanya menyediakan soalan-soalan sahaja tetapi dengan panduan MUET ini hanya bukan saja diberikan soalan, juga teknik menjawap soalan kompenan Reading, Listening, Writting dan Speaking dengan berkesan. Cara penyampaian juga sangat mudah untuk difahami.

Dengan pembelian Ebook panduan MUET di atas, anda akan diberikan percuma tips mudah menguasai Bahasa Inggeris dan pengucapan umum. Hah! beli satu percuma 2 !! Mana nak dapat?

Saya hanya syorkan saja.

Mahu atau tidak terpulang pada diri... Boleh lihat antara isi kandungan yang disediakan dalam Ebook ini - Panduan Muet Terkini.

Semoga panduan ini dapat membantu calon-calon MUET bagi tahun 2016 untuk melayakkan diri ke pengajian tinggi dalam bidang yang diminati. Saya dulu bidang Pengajian Islam, berbekalkan band 3 dan syarat minimun adalah Band 2. Alhamdulillah, bakal konvo penghujung bulan Oktober nanti.

Semoga berjaya..

2 Komentar untuk "Panduan Untuk Lulus Cemerlang MUET"

eh2 dah lain wajah blog.. Nak juga blog macam ni.. camna ek.. nak mtk tolong ika wat kan bleh. huhu (xmalunya hana T_T)

Yang ini guna template download dari Catatan info, tapi dah block. Awak guna template dari kang mousir...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info