Cara Berkesan Hilangkan Blackhead Dan Whitehead

Blackhead dan whitehead kebiasaannya anda boleh lihat dibahagian hidung dan juga bawah dagu. Cuba picit sikit di bahagian atas hidung, pasti akan keluar komedo yang berwarna hitam ataupun putih. Komedo ini memang sangat menganggu terutama sekali mereka yang mengalami komedo hitam.... ia berbentuk seperti pori-pori yang membesar dengan titik berwarna hitam dan jelas kelihatan dan ia disebut sebagai komedo terbuka. 

Punca Blackhead Dan Whitehead

Blackhead dan whitehead atau dalam bahasa mudahnya disebut Komedo... Punca timbulnya komedo bagi setiap jenis komedo ini adalah berbeza. Untuk blackhead ia berpunca daripada penyumbatan minyak, kotoran dan juga sisa makeup yang tidak habis dicuci. Manakala untuk whitehead pula ia disebabkan oleh liang pori yang tersumbat dengan kotoran dan lemak dan nampak seperti benjolan putih kecil dibawah kulit atau dipanggil sebagai komedo tertutup.. bila dipicit ia akan pecah dan berdarah.... Hmmm.

Cara Berkesan Hilangkan Blackhead Dan Whitehead

Cara Berkesan Hilangkan Blackhead Dan Whitehead

Saya pasti ramai kaum wanita yang mengalami masalah ini kan. Saya sendiri pun mempunyai masalah whitehead yang tak habis-habis walaupun dibuat berkali-kali dengan Shiseido masker. Hmm.

Sampailaa saya cuba sendiri.. Gel Hut Mun White.

Alhamdulillah, whitehead saya semakin berkurangan. Dan yang paling penting, tiada lagi rasa berminyak pada bahagian hidung dan dagu saya selepas penggunaan gel ini.

Dari pengalaman saya, mula-mula pakai tu... rasa agak pedih sikit, disebabkan oleh gel hut mun white ni meresap ke dalam liang pori whitehead tadi. Kemudian letak pula kertas yang disediakan bersama gel tu di tempat sapuan gel tadi. Biarkan seketika sehingga ia kering... dalam 5-10minit. Kemudian tarik, seriusly banyak giler whitehead yang tertempak dalam liang pori hidung saya.

Kalau anda yang mengalami masalah blackhead, mungkin semasa tarik tu akan rasa agak sakit sikit. Sebab blackhead ni isi yang keluar tu agak keras dan ketulan berbanding whitehead.

Hilangkan Blackhead Dan Whitehead Dengan Gel Hut Mun White

Okep. Ini bukan entri berbayar ye!

Tetapi ini adalah entri pengalaman saya sendiri menggunakan Gel Hut Mun White.  Tak perlu bayar lebih dengan RM16 sahaja, anda dah dapat tanggalkan masalah blackhead dan whitehead yang didampar di wajah dengan berkesan.

Cara Berkesan Hilangkan Blackhead Dan Whitehead

Hut Mun Gel diformulasi khusus untuk menghilangkan komedo pada wajah. Diperbuat daripada ekstrak lidah buaya dan antara manfaatnya adalah :
  • Menyinkirkan komedo, sumbatan pori seluruh wajah dengan keseluruhannya. Semua terangkat dengan bersih. Bekerja 10x lebih kuat dan nyata dibanding Pore Pack (Pengangkat komedo) biasa.
  • Kandungan Aloe Vera-nya mencegah terbentuknya jerawat dan beruntusan.
  • Mengawal minyak dan mengecilkan pori.
  • Mengangkat sel kulit mati.
  • Menggantikan Facial di salon atau klinik yang mahal dan terkadangnya menyakitkan
Okep. Saya dah berikan jalan, jadi korang pula yang perlu usahakannya. Rimas kan bila kita tengok saja cermin...tup-tup tertonjol di bahagian blackhead dan whitehead ni kan... mulalah hilang keyakinan diri untuk berjumpa dengan orang.

Selamat mencuba.

0 Komentar untuk "Cara Berkesan Hilangkan Blackhead Dan Whitehead"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info