Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk Halus

Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk HalusNekad bakar diri selepas diganggu makhluk halus. Berita ini dipetik daripada akhbar online MyNewShub, SEORANG guru wanita ditemui rentung dalam kereta di perkarangan rumahnya dalam kejadian kebakaran di Paya Dalam, Melaka, kira-kira 2 pagi semalam.

 Mangsa Fara Wahidah Ali, 37, merupakan seorang guru yang bertugas di sebuah sekolah di Saratok, Sarawak dan sedang mengambil cuti sakit. Memetik info daripada Facebook Daily Trafik Report, Bapanya Ali Mikram, 62, berkata, dia menyedari kejadian kebakaran itu apabila tersedar dari tidur kira-kira jam 2 pagi selepas terdengar bunyi letupan sebelum melihat cahaya api menerusi cermin tingkap rumah.

 “Pada awalnya saya tidak tahu anak saya dalam kereta kerana menyangka dia sedang tidur lalu mengejutkan anak lelaki untuk memadam kebakaran menggunakan air."

“Namun selepas mendapati kunci kereta jenis Proton Iswara tiada di tempat disimpan dan anak perempuan saya menyatakan Fara tiada dalam bilik tidurnya, saya mengesyaki dia berada dalam kereta itu,” katanya.

Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk Halus

Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk Halus

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Shaikh Abdul Adzis Shaikh Abdullah berkata, pihaknya masih belum mengenal pasti identiti mangsa yang terbakar sepenuhnya dan sehingga kini kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut (SDR).

Menurut maklumat yang diperoleh daripada pautan komen di Facebook, mangsa mengalami gangguan makhluk halus sehingga menyebabkannya bertindak demikian.

Perkara ini diperkuatkan lagi dengan paparan gambar sepucuk tulisan yang dikatakan ditulis arwah sebelum membakar dirinya.

Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk Halus

Berikut adalah isi kandungan surat yang ditinggalkan oleh arwah Fara Wahidah Ali :

“Ning, aku nak bakar iblis ni hidup-hidup. Iblis tak boleh duduk serumah dengan orang hidup. Menimbulkan pergaduhan nanti. Selamat tinggal,” tulis arwah berserta tandatangannya.

Terima kasih kerana membaca - Nekad bakar diri selepas diganggu makhluk halus

0 Komentar untuk "Nekad Bakar Diri Selepas Diganggu Makhluk Halus"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info