Nak Tahu Trending Keywords Google Search?

Nak tahu trending keywords Google search (enjin carian Google). Keyword atau dengan panggilan mudah disebut kata kunci adalah faktor penting dalam meningkatkan trafik blog. Nak kaya trafik, jangan miskin keyword penting.... Jika blog anda tak ramai pengikut seperti saya, makanya teknik ini adalah sangat berguna kepada blog anda. Anda hanya publish sekali... InsyaAllah akan ada yang membacanya berkali-kali. menarik kan?

Tapi pilih juga jenis keyword, jangan terlalu mengejar trafik.... ingat niat tak menghalalkan cara.

Nak Tahu Trending Keywords Google Search?

Trending Keywords Google Search?

Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan kata kunci terkini adalah dengan mengaplikasikan trending keywords Google search yang sedang hangat digunakan oleh semua blogger Malaysia. Cara paling mudah untuk blogger sentiasa update dengan trending keyword... seperti memasang widget khas Google trends di salah satu entri atau dalam blog anda

Contohnya... lihat pautan - ketahui trending keywords Google Search

Atau..

Anda juga boleh semak terus ke pautan - Google trends  untuk melihat keyword terhangat pada jam ini. Di Google trends anda boleh melihat keyword paling popular hari ini... minggu ini... bulan ini mahupun tahun sebelumnya.

Tapi awas... pastikan entri anda berkualiti... sebabnya enjin carian sentiasa bekerja dan melihat entri berkualiti dengan kata kunci popular akan berada di halaman petama enjin carian. Itulah perkara penting yang sedang saya usahakan sekarang.

Okep. Semoga entri ini memberi manfaat kepada anda.

3 Komentar untuk "Nak Tahu Trending Keywords Google Search?"

tq for the info, CP pun tengah usahakan keywords yang popular tapi kena jgak bersesuaian dengan entri

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info