Berapa harga nyawa korang, mat drift ?

Assalamualaikum !~


http://bakul2011.blogspot.com
Gambar hiasan


"Maaf Penggunaan AKU dalam entry ini" 


Khas buat kawanku sebelum terlambat ~

Apa yang seronok sangat masuk lumba haram ni, kepuasan, kemenangan, wang beribu-ribu. Aku tahu sekali korang join lumba kereta haram ni, comfirm sekali letak rm5+++ ke atas kan, mungkin ada was-was sikit letak rm3+++. Tapi apa yang aku tahu, kau cuma pelumba dan kereta, minyak segala tuan punya kereta tue yang punya. So, nampak kan kat sini, yang melayang nyawa bukan dia tapi kau, yang menang nanti bukan kau tapi dia sebab menang rm5+++, kau hanya rm1+++. Itu ke nilai nyawa kau? Sepatutnya yang menang itu kau, bukan dia. 

Dalam keseronokan yang kau sedang kecapi, pernahkah kau fikir mak dan ayah kau di rumah. Dorang masing-masing menganggap kau sedang tidur, penat letih bekerja. Tapi kau, sibuk dijalanan. Mak dan ayah kau sentiasa mendoakan kesehjahteraan kau, tapi kau pernah ke kau doakan dorang. Mak dan ayah kau mahukan kau jadi anak yang berguna walaupun xsoleh, mahukan kau bantu mereka dikala senja, tapi kau, bakal menambah beban dikala mak dan ayah kau penat. 

Tak ada mak ayah yang nak lihat anaknya menderita, tambah-tambah melihat anaknya terlantar di katil, dahlah masa kecil pun minta tolong mak ayah, bila besar pun nak lagi minta bantuan mak ayah. Tapi takkan ada mak ayah yang takkan bantu anaknya di saat kesesusahaan. Mereka yang kau agungkan, yang kau dengari arahan bukanlah sapa-sapa untuk kau, tapi bila mak ayah yang suruh tidak pula kau lakukan. Berubahlah wahai kawan, berubahlah sebelum kau terlambat, semua orang disekeliling kau sangat memerlukan kau, sangat menyayangi kau. Tidakkah kau terfikir jika musibah melanda kau, mereka yang menantikan kau pergi begitu saja. 

Inginkah menjadi seperti mereka yang terlambat ?

http://bakul2011.blogspot.com


http://bakul2011.blogspot.com

9 Komentar untuk "Berapa harga nyawa korang, mat drift ?"

err..gmbar last tu x sanggup nk tgk.

aku tak sanggup liat gambarnya

errr... aq pena tgk kaki sebelah kiri hancur.. tp dia bukan merempit.. yg merempit pula nyawakan ada jual kat kedai kaling.. heheh ikaa tau ke tu?

tak dan nak tengok gmbar akhir tp tertengok gk...geli

hemmmm tragis amat ne gan

@khairolina bertuah laa lau ley beli nyawa nie, erkk kedai kaling?? lau kedai kranda taw la..huhu

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

wiiiww gambar yang terakhir tu -.- sungguh tragis ><

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info