Button send dan like dalam entry blog

Assalamualaikum!~

http://bakul2011.blogspot.com


Tutorial upgrade, sebab sebelum nie ikaa ada gak wat tutorial pasal button send tapi xde pulak button like, so untuk kali nie, kita upgrade kan sedikit, kita tambah button like disebelahnya. nak tahu cmne stepnya. cuba scroll di bawah


1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick expand widget

2. Search code ini ( ctrl f )
<data:post.body/>

3. Copy code ini dan pastekan dibwah code <data:post.body/>

 <!-- Facebook Like+Send button Start --><b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'><div style='float:left;padding:5px 5px 5px 0;'><script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'></script><fb:like expr:href='data:post.url' font='' layout='standard' send='true' show_faces='false' width='450' colorscheme='light'></fb:like></div></b:if><!-- Facebook Like+Send button End -->

4. Preview, kalau xde error baru save.
8 Komentar untuk "Button send dan like dalam entry blog"

nice tuto . tapi ape kegunaan send button tu eak?

untuk mudahkan kita send entry nie di group2 blogger fb, itu pun kalau awk ade join group blogger fb :)

thanks ajar :) senang lah nak share entry at group2 lepas niehh :)

ouh . baru kite tawu . hehehe . mekaseh >.<

klo nak buat tpi mnggnkan blogger dsain bru gmna ??

salam...menjadi plugin ini. TQ adik..

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info