Tutorial feed blog

Assalamualaikum!~


http://bakul2011.blogspot.com


Tutorial kali ini adalah berkaitan feed atau kata mudah konspirasi antara dua blog. Feed ini boleh diletak untuk url korang sendiri atau rakan blogger yang korang rasa blog dia best. Macam ikaa kat atas nie, ikaa letak url 1 blog 1 informasi dari hacker. Sebab ikaa suka singgah blog beliau yang penuh dgn info tu, dah nama pun blog informasi kan. Feed juga menguntungkan jika korang sepakat untuk konspirasi bersama cth " blog letak url dia, blog dia letak url korang" sedikit sebanyak akan mendatang traffik pd blog korang kan. Terpulang la pada korang. Tapi kalau nak sepakatan dgn ikaa pn boley hehehe, gtw je nnt. nak tahu cmne? jum ikut tutorial feed di bwh nie.


1. Dashboard > Design > Add a gadget > Feed

http://bakul2011.blogspot.com

2. Klik feed spt di atas, dan akan kelihatan spt ini.

http://bakul2011.blogspot.com

3. Masukkan url feed yang korang suka. ( url korg pun boleh ).

4. Bila dah letak, akan jadi spt di bwh ini.

http://bakul2011.blogspot.com

5. Bahagian show korang boleh tick yang berkeinginan.

6. Save.

7 Komentar untuk "Tutorial feed blog"

konspirasi ? haha
info menarik.

orait..nanti kita konspirasi dua ok.

thanks dear ! mmg ini lah yg dicari.hihi

tak sangka feed blog Bro Nasa terpampang..thanks ye...

TUTO YG TERBEK .. HEHE .. AKAK NK WAT TP TKUT BERAT BLOG

urmmm..bez ni.
tpi saya kene blja dlu..maklum la bru setahun jagung..

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info