Please ! jangan mainkan hati mereka

Assalamualaikum!~


Please ! jangan mainkan hati mereka


Korang tahu x, kadang kala sikap kita yang ramah, periang, suka bercakap serta bertegur sapa boleh menyakitkan hati orang lain. 

Kenapa pulak?

Kerna, orang yang kita anggap hanya sebagai kawan ( berlainan jantina ), kadangkala menganggap kita lebih dari sekadar kawan. So xhairanlah kalau tertiba dia cakap " awak sudi x jadi kapel saya ", atau meluahkan isi hatinya pada korang. Dan korang pun terkejut, sebab korang sikit pun xde feeling padanya, xpernah pun anggap dia lebih dari kawan, tapi dia anggap korang special untuknya.

Mungkin bagi kita, normal laa calling-calling, sms, skype, tweet, komen fb tiap-tiap hari, makan apa pun bagitahu dia. So tanpa kita sedari sebenarnya pelahan-lahan kita dah bagi harapan padanya.

Please ! jangan mainkan hati mereka

Jangan pulak buat-buat hairan, " ehh! saya xpernah pun bagi awak apa-apa harapan k". Padahal yang semua benda kita share dengan dia tue apa, bukan harapan ke namanya?

Bila kita, selalu share dengan seseorang yang berlainan jantina, mungkin bagi kita, biasalah kawan-kawan so xsalahkan nak sharing is caring, but! itu bagi kita, tapi apa yang bermain di fikiran dia ialah, " dia terasa sangat beerti untuk korang

So please, kalau xnak orang sukakan korang, jangan start bagi harapan padanya, tambah-tambah kalau korang tue dah punya pasangan, kang xpasal-pasal cemburu pulak pasangan korang.

Lelaki dan perempuan xkan boleh jadi sahabat, baik macam mana sekali pun, satu masa pasti salah seorang antara kalian akan mula menyimpan perasaan terhadap sahabatnya. Ini reality.
15 Komentar untuk "Please ! jangan mainkan hati mereka"

sbb ada sesetengah owg tue, xfhm apa tue beri harapan :)

wow..beri harapan...bahaya tu

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

saya pernah melalui fasa sebegini... kadang2 rasa bersalah pula jadi peramah ni

susah gak ek kalau peramah ni hehehe takut orang salah faham..best entri ni

pena belaku dgn aq la ikaa.. adeeii nak xnak tpksa senyap je trus.. n minta maaf..

btw suka ngn entri ko ni

@khairolinaaha aq pn pnh alami laa..tue pasal aq wt entry nie...dr pglaman aq sndr :)

skrg nk kwn pn kn berpada2..kang baik sgt,owg salah aggap lak

disebabkan tak trime kape.. ley jadi putus kawan... :(.. atau hubungan yg rapat dulu....da jadi dingin.. :(

Kadangkala kita tk sengaja. Bkn slh kita. Tp, actualy kita boleh nmpk bila ssorg admirer kt kita dr cara teguran dan pndangan mata.

aha betol, yg dulunya teman tapi mesra tiba2 jd kwn yg yang biasa...xbestkan

saya suka seseorg ni . dulu , dia periang , peramah n baik gilaa la . dia dah bagi harapan utk saya . tapi malangnye sekarang dia dah xlayan saya lagi . harapan tu dah hancur - berkecai , kedebuk , kebabom dah !! sedihnye !! :'(

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info