Hilangkan background header ( templete simple )

Assalamualaikum!~

Hilangkan background header ( templete simple )

Bagi pengguna templete simple, korang pasti teringin nak buang background yang berwarna putih dibelakang header korang kan , supaya kelihatan transparent dan akan terlihat lebih cantik bila ditambah pula header transparent kan.

Caranya seperti dibawah ini.

1. Dashboard > Design > Edit html > Tick widget expand

2. Search code dibawah ini.( ctrl f )

/* Mobile

3. Lepas dah jumpa, copy pulak code kat bawah ini.

.header-outer, .content-inner { background-color: transparent;}
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);}
.tabs-inner .widget ul { margin: 0px -15px;}
.content-inner{padding: 0px;}

4. Pastekan di atas/sebelum code  /* Mobile ini.

5. Preview, pastikan tiada error baru save.

6. Akan kelihatan seperti di bawah ini.

Hilangkan background header ( templete simple )


Hilangkan shadow keliling header.

1. Dashboard > Design > Edit html > Tick widgte expand

2. Search code dibawah ini.

.content-outer

3.Akan jumpa seperti code dibawah ini, kemudian delete code tersebut.

-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

4. Preview, pastikan tiada error baru save.

Hilangkan background header ( templete simple )

* Jum rapatkan header dengan content body!
4 Komentar untuk "Hilangkan background header ( templete simple )"

bosan xtw nk wtpe...nie kje partime sy heeee

hhehehe.. rajin explore blog kan?hehe

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info