Bercinta dengan Ex boyfiend/girlfriend

Asslamualaikum

Oleh sebab keyword yang tengah hot sekarang pasal "budak baru couple seminggu" dan tertiba today aku dikhabarkan "budak couple seminggu berpisah", so aku terpanggil untuk menulis kisah percintaan yang kononnya kembali ke buku lama.

Pernah tak korang terfikir untuk kembali semula kat ex, yang kononya sudah berubah dan menyesal atas kesilapan lalu ?

Tapi tak fikir ke seolah-olah kita kembali ke buku lama, dan berharap sejarah akan berubah dengan jalan cerita yang baru?

Tapi untuk aku, sejarah tak pernah berubah walaupun kekesalan yang lampau dianggap sudah hilang dalam dirinya. Kerna aku percaya, seseorang tidak bisa mengubah diri dalam masa beberapa bulan, at least bertahun-tahun.

Kadang-kadang aku terfikir kenapa masih ada di kalangan teman aku yang masih menagih cinta dari bekas kekasih yang pernah melukai hatinya, sedangkan cinta itu boleh hadir dengan muka surat yang baru atau mungkin buku baru?

Tidak salah memberi peluang kedua, tapi sanggup ke kita bersedia menghadapi segala kemungkinan yang mungkin sama dengan dulu?

Why not kita beri peluang kepada diri kita untuk menimba pengalaman yang baru dari orang yang baru, kenapa masih harus menuruti susur jalan yang lama, sedangkan dalam setiap pelakuan kita mesti akan cakap " jangan pandang ke belakang ".

Untuk aku, ex hanya boleh jadi sahabat baik, tapi tidak lagi kekasih yang sama...

Kerna semasa bersama why not dia tak cuba untuk mengubah sikapnya dan kenapa bila putus baru menyesali. Sedangkan setiap konflik ada penyelesaiannya bukannya dengan mengambil kata putus untuk berpisah lalu datang dan menagih kasih yang lama.

 Bercinta dengan Ex boyfiend/girlfriend

So tepuk dada tanya hati !

Dan lagi baik, andai kita menyukai seseorang tanya pada Allah adakah dia terbaik untuk kita atau sebaliknya.

Selamat berpuasa !
4 Komentar untuk "Bercinta dengan Ex boyfiend/girlfriend"

mai ada pngalam ex nk kt kte balik tp wktu tu dye dh kwin..what? dasar xsedar dri kn..haha

Hehe..
Soalan bdk2 skolah jer ni..
Xmo r jawab :p

yang baik kita jadikan tauladan, yang buruk kita jadikan tauladan...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info