Tips Tarik Trafik Dari Peranti Mudah Alih

Dunia tanpa sempadan membawa kita kepada teknologi atau peranti dan gajet yang canggih. Bahkan, zaman kanak-kanak yang sepatutnya bergelumang dengan tanah dan persekitaran, kini hanya mimpi indah dahulu kala. Malah ramai yang menggunakan gajet yang serba canggih untuk bermain games, mencari kenalan, jodoh dan disusuri internet untuk membina perniagaan tanpa kedai.

Jadi amat penting bagi blogger untuk memastikan blognya itu responsif terhadap peranti terkini seperti Android, Iphone, Ipad serta banyak lagi dan buatkan blognya nampak sesuai dengan paparan peranti terkini.

Jadi di sini, aku inginkan kongsi beberapa tips untuk tarik trafik dari peranti mudah alih anda. Sebelum ini, aku nak tunjukan pageview dari operating systems kepada trafik blog ini. Bukti bahawa pentingnya blog yang respontif serta mudah dibaca oleh pengguna gajet-gajet terkini yang masuk ke blog anda.

Pageview by Operating Systems

Tips Tarik Trafik Dari Peranti Mudah Alih

Kalau dilihat pada statistik yang aku printscreen dari dashboard blogpost ini, yang tertinggi adalah windows, itu tidak dinafikan kita lebih selesa menggunkan laptop untuk mendapat lebih kepuasan ketika menulis. Selebihnya pula adalah Android di carta kedua tertinggi kemudian iPhone, Linux, Macintosh, Lenovo dan seterusnya kan..

Tips Tarik Trafik Dari Peranti Mudah Alih

Semua ini adalah sumber trafik dari gajet dan perantik canggih yang mudah alih. Blog anda juga boleh dapatkan trafik sebegini, bagamana caranya?
  1. Dapatkan responsif template atau anda boleh cuba yang ini - Template Respontife Mesra Peranti
  2. Jadikan blog anda - Yes, show movie template on mobile device.
  3. Err... kemudian aku bagi lagi..

2 Komentar untuk "Tips Tarik Trafik Dari Peranti Mudah Alih"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info