Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.com

Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.comSebab utama kejayaan sesebuah blog adalah kebijaksanannya mengolah entri dan keduanya ketinggian dan kualiti trafik yang masuk. Tipulah, kalau cakap anda menulis bukan untuk dibaca umum, sedangkan blogger otai sendiri pun menulis untuk bacaan dan perkongsian.

Selain kepakaran anda dalam SEO (search engine optimization), pastinya penulis blog tidak terlepas dari menggunakan perkhidmatan Ping Aggregator terutamanya di awal pembikinan blog.

Salah satu antara yang popular dan mudah adalah Kartikel.com.

Blog Bakul2011 juga telah menggunakan perkhidmatan ping Kartikel sejak penghujung tahun 2012 lagi. Huh! dah lama sudah kan...

Perkhidmatan Ping Aggregator Kartikel.com

Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.com

Perkhidmatan ping Kartikel ini adalah percuma. Yang paling best, anda tidak perlu menghantar(submit) entri secara manual lagi, kerna telah bertukar kepada auto ping.. Ianya juga mewajibkan anda untuk memasang widget kartikel.com bagi exchange entri.

Pendaftarannya sangat mudah, melalui dua cara iaitu akaun facebook dan twitter atau menggunakan akaun email anda.

Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.com

Sepanjang penggunaan perkhidmatan ping ini, ia sangat berkesan untuk menaikkan trafik blog, blogger HH juga turut menggunakan ping aggregator ini.. Jadi untuk blogger baru, aku syorkan anda rebut peluang menggunakan perkhidmatan ini bagi meningkatkan trafik blog anda.

Dari data blogger stats ini terbukti perkhidmatan ping Kartikel ini sangat berkesan dan cemerlang antara yang ketiga dan keempat pemberi trafik kepada blog ini selepas google.com... Jadi apa perlu fikir lagi?

Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.com

Huh! terima kasih Kartikel.com.. jasamu sangat dikenang, malah perkhidmatan mu juga sangat disenangi pengguna, kadang-kala terasa juga nak tahu, siapakah disebalik ini ye? uhm..

1 Komentar untuk "Tarik Trafik Dengan Perkhidmatan Kartikel.com"

hari tu pernah guna sekejap . nak guna balik la . huhuu

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info