5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate

5 rahsia rendahkan kadar bounce rate. Untuk entri kali ini aku kongsikan tips penting bagi meningkatkan kualiti blog anda iaitu berkaitan dengan kadar bounce rate sesebuah blog. Pada dasarnya kita fahami, semakin tinggi bounce rate semakin buruk kualiti blog itu dan jika kadarnya rendah itulah yang terbaik serta menjadi kesukaan enjin carian.

Sebelum itu, aku perjelaskan sedikit apa itu bounce rata dan kepentingannya. Bounce rate merupakan ratio atau metrics (alat ukur) bagi kunjungan satu halaman di mana pengunjung masuk kemudian pergi ke halaman lain atau terus keluar tanpa memasuki mana-mana halaman entri yang lain dalam blog tersebut. Faham tak?

5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate

5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate

Ok ...macam ni. Orang masuk blog kita dalam satu jangka masa yang lama, dan membaca beberapa entri kita atau pun dia baca entri ini dan terus keluar tanpa melihat mana-mana entri lain. Tak faham nanti tanya okep..

Ada beberapa rahsia yang aku sendiri terapkan dalam blog sebelum menerbitkan entri. Tujuannya supaya pengunjung berada lebih lama dalam blog kita sama ada membaca entri ini ataupun melihat entri-entri yang diterbitkan sebelum ini. Asalkan mereka tidak pangkah sudahlah kan...

Bukti Berkesan Rendahkan Kadar Bounce Rate

5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate
5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate
Kadar bounce rate sebelum ini agak tinggi melebihi 50 peratus. Dan setelah menerapkan teknik ini dalam blog, hasilnya sudah mulai kelihatan. Jadi aku kongsikan 5 teknik berkesan rendahkan kadar bouncer rate blog anda. Antaranya
  1. Pemilihan warna dan design blog
  2. Pemilihan tajuk artikel
  3. Panjang dan pendek tajuk artikel
  4. Tautan link ke halaman lain
  5. Mesra smartphone, rujuk sini - Lulus mobile friendly
Selain itu, aku juga ada menerbitkan entry berkaitan baca novel online dengan meletakkan fail PDF ke dalam entri dan ianya terbukti berkesan.

Aku dah kongsikan rahsia ini, sekarang hanya anda yang perlu amalkan sendiri dalam blog. Ini juga merupakan faktor pihak pengiklanan memberikan anda iklan premium jika kadar bounce rate blog anda semakin rendah.

Selama mencuba....

3 Komentar untuk "5 Rahsia Rendahkan Kadar Bounce Rate"

lama tak cek bounce rate blog

entahlah malas nak pk sekarang ni. hehe. main tulis je

www.adarain.com

baru tahu tntang bounce rate blog nie...

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info