Kata Kunci dan SEO

Ramai webmaster dan blogger yang bercerita tentang bagaimana untuk mendapatkan kata kunci yang terbaik untuk menduduki ranking pertama di enjin carian (Google, Yahoo, MSN). Kerana ini adalah sasaran yang melayakkan mereka memperolehi keuntungan yang lebih besar, trafik tinggi dengan kemasukan visitor yang banyak terutama sekali kepada bisnes online.

Baca juga - Buat duit dengan blog SEO

Blog yang menjadi tumpuan visitor dapat menjana pendapatan yang sangat tinggi. Namun, permainan kata kunci agak licik, walaupun anda optimasikan keyword pada kedudukan dan cara yang baik, tetapi ianya masih belum kukuh meletakkan anda di kedudukan pertama pada enjin carian.

falisha crossley

Hurmmm... Tambahkan lagi dalam peraduan seo, dari kiraan peratusan blog template itu sememangnya  mesra SEO dan valid HTML5 serta sering dilihat berada di ranking 1 hingga 5 dalam enjin carian. Tetapi bila mana semua penulis menerbitkan entri dengan kata kunci yang sama, maka blog tersebut berlaku naik turun ranking dengan kata kunci yang sama itu.

Susah juga kan, nak dapat tempat pertama di carian google terutama dalam contest SEO. Semuanya blogger hebat, kadang tu blog informasi yang menduduki tempat pertama.

Tetapi untuk kata kunci yang tiada saingan rasanya tak susah untuk berada di laman pertama.

Kata Kunci Di Halaman Pertama Google

Hati perempuan onlineKata Kunci dan SEO
Kata Kunci dan SEO

Aku nampak... kalau kita terbitkan entri mendahului orang lain, dengan mudah kata kunci itu boleh berada di kedudukan pertama carian google walaupun akan di copy dan paste selepasnya.

Ehhh... ada yang berminat untuk - perkhidmatan advertorial tak? Klik jer sini.

Yang lain terima kasih sudi meluangkan masa membaca.


5 Komentar untuk "Kata Kunci dan SEO"

entri blog saya pon kak ada yang naik turun . tp hrap2 asal ada dalam 1st page google pon dah ok . hehee

salam ikaa, ermm tajuk nie menarik hati is hehehe, kata kunci, mcm enjin google di war-warkan kepada org rami dorang hanya ctivekan alogram search by description sahaja walhal robot crawler masih jugak seach dan merujuk kepada meta keyword sesebuah artikel, yg sebenarnya alogram google bot nie masih lagi tertumpu kepada keyword, cuma bahagian yg dia cari terlebih dahulu adalah di meta description, kemudian tajuk artikel dan jugak beberapa tempat di dalam artikel body. so kalau nak main permainan keyword nie better dan make sure kita punya keyword ada dalam description pada awal ayat, ada keyword di awal ayat tajuk, ada di awal ayat perenggan pertama, dan ada di awal ayat perenggan penutup.

***p/s: pastikan keyword kat artikel body tu(kat perenggan pertama/penutup) di highlightkan dgn bold dan juga italic kan, supaya robot2 crawler mudah jumpa important keyword masa dorang crawl.

***bonus seo pastikan keyword ada kat alt text gambar, title dan jugak caption malah filename pictire tu sebelum upload di rename dengan sama tajuk artikel kita.

blog ini mempunyai kadar SERP yang baik..tahniah

oooooo... menarik nie tips Is... Tq is akan cuba diterapkan.... hehe

ape pun seo yg dah kita optimise kan tu bergantung kepada jenis blog dan kelajuan loading blog page kita jugak, ser try test http://www.bakul2011.com/2015/05/kata-kunci-dan-seo.html kat https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ tengaok apa yg dia suruh kita optimise kan. lepas tu jangan lupa share content kita kat social network, lagi banyak klon lagi bagus.

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info