Ping Busuk Bertukar Kepada Babab.net

Ehh! ..konfius kejap! Mana ping aggregator busuk? Berkali-kali aku cuba mengklik laman busuk.org tetap hasilkan direct kepada Babab.net. Apakah ini?

Ping Busuk bertukar kepada Babab.net....

Ping Busuk Bertukar Kepada Babab.net

Ping Busuk Bertukar Kepada Babab.net

Ya! sebenarnya ping aggregator Busuk telah pun bertukar kepada Babab.net setelah hampir empat tahun bertapak dalam dunia online, selepas diperkenalkan pada tahun 2011. Huh! lama juga busuk nie kan? Yang aku nampak, Busuk antara ping aggregator yang paling popular selepas Kartikel berbanding ping lain seperti Apesal, GuaBlog.com dan banyak lagi laa...

Sebabnya Busuk ni tak banyak kerenah, mudah menggunakannya malah sentiasa meningkatkan mutu perkhidmatan dari manual kepada auto ping. Best kan?

Awal pembikinan blog Bakul2011.com ini pun, hampir 80% trafik blog datangnya dari busuk. Masa tu tak ada ilmu SEO di dada lagi, sekarang hampir 50% trafik dari enjin carian Google, selebihnya dari Babab.net, Kartikel dan juga backlink dari rakan blogger.

Terima kasih kerana membaca -Ping Busuk bertukar kepada Babab.net


4 Komentar untuk "Ping Busuk Bertukar Kepada Babab.net"

wahhh comel nama...babab.net...ha ha ha....

patut banner pon dah bertukar , bila pulak letak banner babab.net ni . huhuu

Saya pun baru perasan yang pingbusuk dah tukar. Bila masuk dekat babab, ok jer, tapi kenapa tak boleh ping entry secara manual ek? Dah cuba ping, tapi tak boleh. Hmm

tak tahu juga...lagi pun tak smua entri yg masuk dalm ping babab tu...ada separuh jaa

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info