Alternate Ads Fungsi Terbaik Pengiklanan Innity

Hoho... inilah adalah fungsi Innity yang paling terbaik... dan aku suka. Sebelum ini tertanya-tanya juga.. apa guna alternate ad management yang tersedia diruangan manage ad dashboard Innity ini. Kemudian aku search di enjin carian... dan akhirnya persoalan aku sudah terjawap.

Alternate ads adalah satu fungsi perkongsian iklan daripada beberapa syarikat lain pada tapak yang sama. Maksudnya anda boleh ambil banner dari mana-mana syarikat pengiklanan lain dan pasang di blog anda dalam tapak Innity... Faham tak ni?

Contohnya, untuk tapak banner 300x250 dari Lazada... kita kongsi tapak bersama iklan Innity. Kelebihannya kita boleh sembunyikan iklan kosong Innity dengan gantikan kepada iklan affiliate dari Lazada. Untuk format banner terbahagi kepada lima jenis ukuran iaitu:
  1. Head banner (480 x 60)
  2. Leaderboard (728 x 90)
  3. Rectangle (300 x 250)
  4. Skyscraper (120 x 600)
  5. Wide Skyscraper (160 x 600)
Cara Buat Alternate Ad Untuk Innity

Mudah saja. Pertama login dashboard Innity... kemudian pergi ke ruangan manage ad.

Altenate Ads Fungsi Terbaik Pengiklanan Innity
Kat sini... anda boleh pilih Ad Type sama ada mahu masukkan Html Code (code banner) atau Banner Upload. Contohnya, aku masukkan HTML Code daripada Lazada Affiliate.... dengan format Rectangle (300 x 250).

Altenate Ads Fungsi Terbaik Pengiklanan Innity

Hah... mudah saja kan. Innity bukan setiap hari akan berikan iklan. Ada juga masa tapak iklan Innity hanya keluar paparan berwarna hijau. Jadi gunakan fungsi Alternate Ads ini, guna isi kan kekosongan tapak dengan iklan dari anda sendiri.

Berkesan atau tidak? Cuba lihat tapak iklan aku.. kejap ada kejap tak ada iklan dalam masa yang singkat. Oh ya... bagi yang tertanya bagaiman untuk memohon pengiklanan Innity. Rujuk entri ini - Tatacara permohonan iklan Innity.

Diharapkan, tips ini menjawap persoalan anda.... Terima kasih.


1 Komentar untuk "Alternate Ads Fungsi Terbaik Pengiklanan Innity"

innity pon xlpas lg kak . hahaa

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info