Elaun Perumahan Penjawat Awam Naik Kepada Rm300

Elaun Perumahan Penjawat Awam Naik Kepada Rm300Elaun perumahan penjawat awam naik kepada RM300 mulai 1 November 2015. Sebaik saja PM Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak umumkan pemberian bantuan khas sempena aidilfitri nanti... beliau turut mengumumkan bahawa elaun perumahan bagi penjawat awam juga akan dinaikkan awal november nanti.

Kenaikan elaun perumahan itu adalah membabitkan penjawat awam yang gred 41 ke bawah sahaja. Dinaikkan kepada RM300 berbanding RM180 ketika ini, iaitu bermula pada 1 November 2015.


Elaun Perumahan Penjawat Awam Naik Kepada Rm300

Sehubungan dengan itu, bagi penjawat awam yang menduduki kuarters kerajaan pula, bakal menikmati faedah sebanyak 25 peratus daripada kadar imbuhan tetap... Perdana Menteri menyampaikan perkara itu ketika berucap pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam ke 14 di Pusat konvensyen Antarabangsa Putrajaya, PICC.

Elaun Perumahan Penjawat Awam Naik Kepada Rm300

Wah! ini adalah satu langkah yang bijak bertepatan dengan slogan rakyat didahulukan pencapaian di utamakan. Sekurangnya dapat meringankan sedikit bebanan penjawat awam dengan kenaikan harga barang kini....


0 Komentar untuk "Elaun Perumahan Penjawat Awam Naik Kepada Rm300"

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info