Berapa Lama Proses Pembayaran Nuffnang?

Berapa lama proses pembayaran Nuffnang? ...inilah antara soalan yang kerap kali aku terima daripada rakan blogger. Sebelum itu, bagi blogger newbie yang berminat untuk buat duit dengan pengiklanan Nuffnang, boleh baca entri pengenalan - Nuffnang dan Glitteriti ini kemudian barulah daftar keahlian bersama Nuffnang.

Baca sini - Cara pendaftaran Nuffnang

Okep! berbalik pada tajuk asal, jika anda perasan sewaktu membuka profil earning, di bahagian bawahnya pasti anda akan terlihat statement ini;

Please also allow about 30 days from the end of the month for your payment to be processed and sent.

Maksudnya, andai kata anda "Cash Out" pendapatan pada bulan Mac, hari dalam bulan Mac itu tidak termasuk dalam tempoh 30 hari payment proses. Proses pembayaran 30 hari mula dikira pada April. Maka, check pembayaran pendapatan Nuffnang yang bakal anda terima adalah pada bulan Mei.


Status "Unpaid" bermaksud pembayaran anda masih dalam proses. Jika status itu berubah kepada "Sent", tak lama sampai la check Nuffnang dalam peti pos anda.

Apa Beza CPUV dan CPC Campaign Nuffnang

Entri sebelum ini aku ada kongsikan tentang perbezaan kedua-dua ini. Tapi entri kali ini, aku nak terangkan teknik berkesan untuk anda tambahkan income dengan Nuffnang.

Berapa Lama Proses Pembayaran Nuffnang?
CPUV campaign ini adalah iklan yang diberikan Nuffnang mengikut tempoh masa yang ditetapkan. Cara untuk daparkan cost per unique visit campaigns nie adalah update entri yang konsisten, selalu kemaskini survey, sentiasa review cpuv yang nuffnang bagi.

Pendapatan (amount cpuv) pula dikira berapa kerap blog kita dikunjung sewaktu iklan tersebut keluar, kalau 1000UV, esoknya anda akan nampak nilainya naik mendadak, bonus jika pengunjung klik iklan tersebut. Selalunya dalam sejam je, iklan akan keluar. Waktu inilah ambik kesempatan untuk update entri dan submit ke laman ping popular.

Berapa Lama Proses Pembayaran Nuffnang?

CPC campaigns pula dikira melalui berapa banyak click dari pengunjung. Bagi yang berstatus glitteriti anda anda perolehi RM0.25 per click, bagi non-glitteriti akan dapat RM0.15 per click. Jadi, mintalah kawan-kawan kolej ke, kawan sekolah ke, pensyarah, boyfriend, girlfriend click iklan anda. Seminggu dah boleh terima RM10. Okep la tu kan?

Ini Cash Out Nuffnang aku bulan Mac - RM441,93

Sekarang ni aku tengah hasilkan sehari = RM7, kalau sebulan = RM210... kalau dua bulan = RM420. Hurm... doakan aku berjaya ye...

Sikit-sikit.. lama-lama jadi bukit. Jangan pandang nilai yang kecil tidak berharga...

11 Komentar untuk "Berapa Lama Proses Pembayaran Nuffnang?"

lama juga tak check duit dalam akaun nuffnang nie.

waa...
byk
ritu MG ad cash out
tp smpai skank tak dapat cek nya.
cmne ea .

amin . dah cuba tp earning same lmbat naik

bulan yg kita cash out tu,,, dia xkira taw...bulan selepas tu bru start kira 30hari....bulan seterusnya baru sampai...

cuba semak tgk.....mest banyak kan...hehe

Banyak juga dpt. Sy pnye nuffnang tak bercambah pn...

xpe plan2...sy dulu pun xbyk pn...setaun tu dlm seratus lebih je... skrg nie nie ada peningkatan

earning mmg lmbt...tu bila nmpk iklan cpuv keluar..cepat2 update entri nnt owg masuk..naik la earning tu

ooo...patut laa....thanks atas info

dulu pernah lah jugak buat nuffnang ni.. tp skrg dah takde mase.. huhu

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info