Ketahui Waktu Terbaik Terbitkan Entri

Ketahui waktu terbaik terbitkan entri. Selalunya... aku akan terbitkan entri ..bila siap saja tulis terus di publish. Dan ada masa juga aku jadikan ia auto publish, supaya blog ini tiada hari tanpa entri. Dari pemerhatian dan bacaan di blog rakan-rakan lain, kebanyakan mereka akan terbitkan entri bila punya masa lapang, contohnya bebas dari kuliah atau dari thesis dan assigment. Begitu juga aku ketika belajar dulu, kadangkala sampai berhabuk blog tidak berupdate... gara-gara masa terhad bersama assigment. Maklumla pelajar lagi masa tu.

Selama empat tahun blogging, hanya 1439 entri saja di terbitkan... errr sikit kan jika dibanding dengan masa menjadi blogger.. Okep! berbalik pada tajuk asal kita...pembaca adalah nadi sebuah blog. Cuba bayangkan, pada masa masa entri diterbitkan... tak kena pada waktu, entri itu kurang dibaca kemudian anda update lagi entri yang lain... kan dah rugi kat situ... penat-penat update blog tiada yang melihat..

Ketahui Waktu Terbaik Terbitkan Entri

Ketahui Waktu Terbaik Terbitkan Entri

Untuk menghargai sedikit penat lelah anda ketika menulis... pilihlah waktu yang agak-agak banyak orang layari internet. Tak kisahlah kalau.. mereka membaca artikel yang lain. Kalau rasa tak punya masa untuk update ketika itu... Mudah saja, buat entri auto publish.... tak tahu macam mana? Ikut langkah yang ditunjuki dalam entri ini - Terbitkan entri auto publish

Tambahan lagi, jika anda mengunakan auto ping dengan Babab.net... Lagi laa mudah untuk anda memperlihatkan entri kepada mereka yang lain...

Oh ya.... antara waktu terbaik untuk anda terbitkan entri adalah :
  1. Waktu pejabat. Ketika ini mereka banyak melayari internet.. 
  2. Waktu malam. Lebih-lebih lagi dalam jam 10 - 12 tengahari, kebanyakkan golongan pelajar mahupun pekerja akan mengambil peluang untuk melayari internet terutama dengan adanya smartphone.
  3. Seawal jam 8 pagi. Waktu ini semua orang mula masuk pejabat. Sebelum menanti mood kerja tiba, ada juga yang ambil peluang tengok internet.

Hampir 80 peratus jika anda perhatikan, kebanyakan mereka melayari internet mengguna smartphone. Jadi rugi jika blog anda tidak mobile friendly... Blog aku sudah...

Semoga perkongsian ini memberi manfaat untuk pembaca. Kalau ada yang kurang tu, boleh tolong aku tambahkan...Almaklum ini entri auto publish yang aku siapkan jam 2 pagi... hurmmm.


3 Komentar untuk "Ketahui Waktu Terbaik Terbitkan Entri"

terima kasih di atas perkongsian ini, ini memang betul kena ketahui waktu terbaik untuk terbitkan entri....

wah terbaiklah .. waktu2 tu kesemua org tengah menyibukkan diri..

kadang2 main publish je . huhuuu

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info