Jenis bingkai untuk blog

Assalamualaikum!~

Hye korang, semalam hangat dengan Ending Dejavu di Kinabalu, sampai view entry tu meningkat luar biasa, myb ramai yang xtengok kot ending tu, ataupun dorang pun bersependapat macam ikaa kot..hehehe

Pendekkan cerita, sebenarnya ikaa nak kongsikan dengan korang tutorial pasal bingkai untuk cantikkan blog korang. Tapi tutorial ini ikaa dapat dari budak nakal blogspot, bagi yang tidak faham tu boleh terjah blog dia k. Bingkai yang ikaa maksudkan nie macam sidebar korang tue, ada yang "dashed", "dotted", "solid" dan sebagainya, itu antara yang korang ini pula antara yang korang belum tahu.


pertama : kotak solid

 Kotak solid

<p style="border:4px solid black;"> Kotak solid.</p>


Kedua : kotak dotted

 dotted.

<p style="border:4px dotted black;"> dotted</p>


ketiga : Kotak dashed

Tutorial mrsaqur Kotak'dashed'.
 
<p style="border:4px dashed black;"> Kotak'dashed'.</p>


keempat : kotak double

Tutorial mrsaqur Kotak'double'.

<p style="border:4px double black;">Kotak'double'.</p>


kelima : kotak groove

Tutorial mrsaqur Kotak'groove'.

<p style="border:4px groove black;">Kotak'groove'.</p>


keenam : kotak ridge

Tutorial mrsaqurKotak'ridge'.

<p style="border:4px ridge black;">Kotak'ridge'.</p>


ketujuh : kotak inset

Tutorial mrsaqur Kotak'inset'.

<p style="border:4px inset black;"> Kotak'inset'.</p>


kelapan : kotak outset

Tutorial mrsaqur Kotak'outset'.

<p style="border:4px outset black;">Kotak'outset'.</p>


Kegunaan code bingkai nie untuk korang edit korang punya kotak comel, sidebar korang ke atau apa-apa saja yang pakai code ini. 

selamat mencuba.
7 Komentar untuk "Jenis bingkai untuk blog"

copy la code yg dh sedia tu, ambik yg bahagian "border :4px ouset black" gantikan dgn mn2 border yg korg nk tukar..yg perktaan "black" tu boleh ganti dgn code warna..tgk cth kt border sidebar ikaa :)

thanks dear~ dh lame cae tuto ni ;D

@Ikhmal Malique tempek kt mn yg ada tulis border & tukar gan border kt ats tue hah

Letak kat edit HTML la kan.. ∩∩

Terima kasih untuk komen yang berharga anda, datang lagi.

 
Copyright © 2014 Bakul2011.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info